Some image

Glad Måndag

Det är Carita  som uppfunnit ”Glad måndag” klart jag hakar på även om man inte är glad så måste man ju borsta tänderna. 

Och glädjeämnen kan en skaka fram, ta bara som när denna bild dök upp på ansiktsboka med 10 år sedan igår. Har bara haft en natt med frost hitintills än. 

När höstvindarna vajar in så lägges plommonen i sprit. 

Flitiga fingrar på frun i huset sköter detta galant. 

Fylles i burkar.

Madeiran röres ned i grytan.

Jag längtar efter att få ta fram lite vaniljglass redan nu 🙂 

Lockat på.

Hyffsad arom 🙂 

Admin önskar alla en fortsatt Glad Måndag. 

 

 

16 svar till “Glad Måndag”

  • Tack! Ja Julen är snart här, den traditionen bryter man inte till höger eller vänster. Rum är en god dryck i högsta grad. Sjörövardricka 😉 Aguardente måste jag allt Goggle på, nu vart jag lite offside… och facit är ute på promenad hon… Nu vet jag 🙂 Aguardente finns i två olika sorter på Systembolaget uti vårat Svedala, med ett literpris på 1000:- svenska kronor,

  • Tack LillaSyster! Jo det är gott och kommer att ätas med andakt Som vi har kämpat med detta plommonträd. För X antal år sedan flyttade vi det, kanske mot alla odds… för det mådde inte bra på ett annat ställe. Detta hade kunnat bli sista sommaren, var helt inne på att plantera ett nytt.

 1. Här vid Odvalds har vi inte haft någon frost ännu, men på andra ställen på Gotland fick man skrapa is på vindrutorna för ett tag sedan.
  Plommon i madeira låter väldigt gott!
  Glad måndag!
  /Ingrid

 2. Det här var ju ett fenomenalt glad-måndags-bidrag!
  Har inte tittat in här på ett tag då du inte har länk direkt från dina kommentarer, men hittade nu tillbaka 🙂 Fin bild på frusen blomma också.
  Tack för länken till min sajt!

  • Tack Carita! Ja blomman dök upp på ansiktsboka så jag kunde inte hålla den borta liksom. Jag ska se om jag kan ändra mina uppgifter.

 3. Det syns att det inte är första gången ”frun i huset” gör … ja, vad är det hon gör egentligen? Eller vad blir det när det blir ”färdigt”? Du vill ju äta ”det” med vaniljglass, så det blir någon slags sås antar jag. Förstår att du blir glad bara att tänka på den kombon:-)

  • En lag, en flarra Madeira och ned med allt i ett par burkar och vipps så har man Plommon i Madeira 🙂 Bästa är ju att plommonträdet växer ute på den egna gräsmattan 🙂 Nu fick trädet en chans till eller en sommar till då på sig att producera, det är flyttat från ett annat hörn där det inte trivdes. Frukten till Madeira smaken kontra vaniljglassen är en delikatess enligt mig 🙂

  • Tack! Inte ofta man hinner eller få tillfälle med att dokumentera frosten liksom på en ros som växer ute på gården. Konserveringen kommer att uppskattas lovar jag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *