Some image

Glad Måndag (eller inte)

Jag har aldrig glada måndagar… ja det börjar med att det snöar hela dagen, traktorn stannande i lördags när jag skulle skotta bort det snöfallet, troligen igensatta bränslefilter och jag hade inga extra hemma. Service killen hade glömt köpt hem de som användes sist.

Tulpanerna hade också blommat ut (alla hjärtans dag uppskattning till frun i huset)

Strax bredvid lade jag nya inköpta filterer i alla fall.

Och så kommer jag till diskbänken och där börjar det ordna upp sig, det skärs det upp fläsk och bredvid ligger bruna bönorna.

Det vart ”Glad Måndag” till slut 🙂 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

16 svar till “Glad Måndag (eller inte)”

 1. Vilken tur att det ordnade upp sig, bruna bönor och fläsk, mums så gott!!! Så länge sedan jag åt bruna bönor! Å vilken fin bild med stearinljusen!
  Ha en fortsatt fin vecka!

 2. Med bruna bönor och fläsk kan den tristaste måndag ordna till sig. Fast jag brukar ha bacon till och i mitt barndomshem serverade mamma alltid köttbullar till bruna bönor.
  /Ingrid

  • Det kan det ligga något i att inte servera så ofta. Köttbullar och bacon till har jag aldrig provat, men funkar säkert. I regel brukar frun inte köpa färdiga alltid utan börjar med bönorna i blöt dagen före. Egentligen åt jag aldrig mors utan det var frun nu som introducerade dem. Men måndagen vart helt klart till det bättre. Men traktorn står kvar dit jag fick bogsera den. Lyfta på huven i snöoväder ställer bara till mer problem än man tänkt sig…

 3. Alltså för mig hade den måndagen slutat illa kan jag säga. Min man älskade fläsk med bruna bönor eller rättare sagt Heinz bönar i tomatsås. Den rätten fick han antingen göra själv eller äta på restaurang. Fläsk med raggmunk är min melodi, men bönor i alla former bara växer i munnen på mig. Tur att vi alla är olika.

  • Heinz bönar i tomatsås har funkat i alla tider, bara att sprätta locket och värma Finns alltid i reserv i skafferiet, funkar även med att varva med korv. Fläsk & raggmunk är kalas det med. Bruna bönor har jag lärt mig att äta sedan den senaste frun kom med i bilden Men OBS endast då jag stoppar i mig bönor med den såsen. Antar att det var tillagningssättets som ändrade min uppfattning. Det här märket på bönorna var i gränsfall, men fläsket styrde upp det hela.

 4. Oj så länge sen jag åt fläsk och bruna bönor! Man ska iofs inte äta det för ofta, då försvinner charmen lite, men nu var det verkligen länge sen.
  Pluspoäng för att hustrun fick tulpaner, de är faktiskt fina t o m när de egentligen tagit slut!

  • Instämmer att inte för ofta är bästa rutin., gärna en semla till efterrätt, nu vart inte så fallet den inmundigas förra måndagen. Tulpanerna har stått en vecka nu, och de står väl kvar av den anledningen att dom är fina än, jag såg nu när jag passerade att två blad börjat lossna.

 5. Tur att det ordnade till sig där till sist, det gör väl oftast det iallafall.
  Fläsk med bönor är ju inte min favorit riktigt men ibland så blir det sådant till middag iallafall.
  Såååå illa är det ju faktiskt inte. 😉

  Ha en underbar tisdag nu Åke.

 6. Skönt att det i alla fall blev ett lyckligt slut på måndagen. För dig. För egen del ar inte rätten något som går hem- Men blir jag bjuden så äter jag-

 7. Vilken otur med traktorn och lite annat i samband med detta. Hoppas det ordnar sig snabbt. Vi har minus 6 grader och snö så vintern håller kvar sitt grepp. Tulpaner håller rätt länge i alla fall och dina ser ut att ha varit jättevackra och jag förstår att din fru uppskattade detta.

  Fläsket ser jättegott ut men jag själv gillar inte bruna bönor. I skolan blev jag tvingad av en i skolbespisningen att äta det och varje gång fick jag gå ut på toaletten och kräkas. Mina föräldrar tvingade aldrig i oss mat vi inte gillade, det uppskattar jag

  Det blev verkligen en glad måndag för dit till slut.

  Ha en härlig onsdag
  Önskar dig Malin

 8. Ungefär som för mig då. Bilen står på gården trasig fortfarande för Storfiskarn som skulle titta på den jobbar med snöskottning och är ute till sent på kvällarna. Om man ska säga något positivt så har jag fått hjälp med snöskottningen av Kinabors son och hans barnbarn så jag har bara gjort lite handskottning. Skönt i alla fall men jag har missat mycket den här veckan. Både vattengympan och balansträningen och fettisdagsfest på pro. Allt för den förbannade bilen som går sönder stup i ett.

 9. Skönt att det blev en bra måndag till slut. Tulpanerna som mamma köpt till mig har också blommat ut, men jag tycker det är något vackert med dom ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *