Some image

Glad Måndag från Mid Nordic Cup,

Mid Nordic Cup, eller Mittnorden Cup som den hette fram till 2008, är en fotbollsturnering för juniorer som spelades på Fagerviksfälten i Timrå kommun i helgen. Cupen har arrangerats sedan 1983 av IFK Timrå och firar 40-årsjubileum år 2023. 347 st lag deltog denna gång.

Lill Plutten nr 21 hade snörat på sig dojjorna för sin första fotbollsturnering. Hans speluppfattning och hålla sig rätt placerad vart jag riktigt impad av. Han gick på fria ytor från minut ett. 

I åldersgrupp 8-9 år pojkar och flickor som spelar 5 mot 5 kommer det bli spel två dagar av cupens tre dagar, de spelade 3 x 10 min . Gruppspelsmatcher utan resultatredovisning och alla lag vart garanterad minst 5 matcher.

I åldersgruppen  10-12 år pojkar och flickor spelas gruppspelsmatcher utan resultatredovisning och alla lag är garanterad minst 5 matcher under cupens 3 dagar.

Lill Plutten hade hela tiden mycket bra kontroll på trasan.

I åldersgrupp 13-16 pojkar och flickor delas lagen in i grupper där alla möter alla. Placeringen i gruppspelet avgör när man går in i cupspelet. I de flesta klasser går de 4 första lagen till slutspel men när det finns utrymme försöker det i mesta möjliga mån låta även lag nr 5 gå till slutspel, dock kan det skilja mellan klasserna.  vilket innebär att alla lag garanteras minst 4 matcher.

Han tog för sig riktigt bra.

Selade matcher vart totalt 869 st.
Det gjordes hela 1003 mål i turneringen. 

Kolla in blicken bara. Supporten nere till vänster i bild såg ut tråkad ut, men så vart det 6-2 till 21:ans lag 🙂

Full kontroll på bollen. Det blå lagets tränare här frågade om jag var paparazzi vid ett tillfälle 🙂  Klart jag roterade runt för bästa bilder.

Styrde spelet bra.

I denna match gjordes det ett ypperligt bra jobb som back, ingen mer än han skulle få ta bollen som här vid ett inlägg. Spelarna roterade från back till forward igenom matcherna. Likaså Målvakten fick tillfälle att rotera på planen i periodvilan.

21:ans egen supporterskara kan känna sig stolta, jo även de fyrfotade supportrarna. Kimpan han i brun dress hade kanske det lite jobbigt när minst ett 50 tal bollar snurrade i luften. 

Inget mål varken från hans höger eller vänsterfot, ett stolpskott var den närmsta. Alla upp till 13 år fick medalj. 

8 svar till “Glad Måndag från Mid Nordic Cup,”

 1. Vår nya Zlatan! Så kul att många får chansen att spela många matcher. Inte dåligt med mål =) Ha en bra eftermiddag!

 2. Underbart! Fotboll kan man aldrig få nog av. Oavsett om det är en ungdomsturnering eller ett VM. Sporten förbrödrar eller om det var ”försystrar”;-)
  Så kul att LillPlutten spelar boll. Han ser ut att ha Thomas Brolins ”stuk”.
  Att alla får spela och att spelarna roterar på olika positioner är okej i den åldern, men från och med 13 år ska barnen få chans att spela in sig på för dom bästa positionen – tycker jag då.
  Härligt skrivit, och tack för all info. Å vilken stor supporterklubb LillPlutten hade där:-)

 3. Vad roligt! Stort grattis! Och så fint du dokumenterat matchen. Härligt med denna supporterklubb.
  Tack för att jag fick komma med via ditt fina inlägg.

 4. Det var verkligen fint dokument över matchen. Jättefina bilder på dom duktiga spelarna och så kul att dom fick medaljer.

  Ha en härlig onsdag
  Hälsning från Malin

 5. Grattis till Lillplutten! Han ser ut att bli en äkta Zlatan med tiden! 😀 😀
  Du borde kanske sadla om för att vara den som dokumenterar för ungdoms sektionen, så bra skrivet då man lever sig in i matchen! Fina bilder på planen och inte tala om vilken supporterklubb Lillplutten har, hoppas det bir så på alla hans matcher framöver!

  Ja detta med medaljer har dom haft alla åren, även då mina barn spelade under den tid det begav sig! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *