Some image

Glad Måndag med svar på min lilla tävling igår.

Glada måndagar har det börjat bli lite mer utav på Nacka. 

Ta som att: A apple a day keeps the doctor away. Alla våra fyra sorter frodas för fullt, och det gula smakade riktigt bra 🙂

Vindruvan frodas för fullt 🙂 

Krusbären likaså, jag smakade ett såklart 🙂 

Dessa kommer också snart att vara mogna. 

Denna blomma vet jag inte vad den heter, men den får vara med ändå 🙂 

Päronen ser det också bra ut med. 

Plommonen ligger lite, lite efter…

Nu skulle frun rensa i jordgubbslandet, jag gick inte med på att slänga bort alla smultron plant som höll på att ta över. De vart flyttade till en egen plats. 

Det vart en liten törstsläckare också 🙂 

Man kan ju alltid försöka 🙂 

Mot kvällningen vart jag bjuden på en ihop mixad drink (strawbary daquiry) med egenodlade jordgubbar förstås. 

Nu till svaret på frågan igår: Klart det var en haspelrulle. Jag trodde det skulle vara svårare, hittade denna på en loppis och den fick följa med hem. OKUMA trodde jag bara tillverkade maskiner (jag kom i kontakt med CNC svarvar och borrmaskiner redan 1977 🙂 1979 fick jag en ny för mig själv där jag arbetade. Följade kommer jag att skicka en Triss lott till: BP, Byblixtra, Angelgirl, LillaSyster och Susjos. Kul att ni svarade 🙂 

Nu till det allra roligaste som hände i helgen, jag hade inte sett till mina hörapparater sedan min tågresa till Arlanda. Så jag var säker på att jag glömt dem eller tappat dem på tåget. Men jag hade lagt dem där jag plockade ur min rese necessär. Nu tjänade jag in massor av besvär och lite slantar 🙂 

Önskar alla en trevlig måndag 🙂

15 svar till “Glad Måndag med svar på min lilla tävling igår.”

 1. Glad måndag!
  Så mycket gott du har att äta i din trädgård framöver.
  Här dignar både vinrankan och plommonträdet men mindre med äpplen i år – tack för det, för förra året var det ju en överproduktion på äppel päppel.
  Ha en riktigt bra dag =) och du så generöst att dela ut trisslotter

  • Ja krusbär kittlar dödskönt i kistan 🙂 Krusbärsmarmelad är inte fy ska som ett exempel till kan vara fruns rulltårta med fyllning av just krusbärssyltens fantastiska arom 🙂

 2. Vilka läckerheter på träd, buskar och mark
  Påminner mig om min ljuva barndom.
  Så glädjefullt att du hittade hörapparaterna!
  Glad måndag!

 3. Samma har hänt hos mig. I min jordgubbspyramid har en del av gubbarna förvandlats till smultron men stora fina söta smultron så dom får vara kvar för trots allt är dom ju väldigt goda.
  Annars går det inte att ha några frukter här för det är för kallt. Jag har försökt men isvindarna tar död på det flesta. Krusbär har jag i massor och vinbär också men dom är inte mogna ännu.

 4. Haspelrulle! Milda Matilda, jag har aldrig ens hållit i en dylik! Men jag är en hejare på att haspla ur mig det mest idiotiska…
  Tror du bor i paradiset, det mäter sig gott med originalet, ni kommer aldrig att svälta, tänk om alla var så självförsörjande! Ha en fin augustivecka!

  • Att haspla ur mig det mest idiotiska är inte fy skam 😉 Jo en bor rätt bra… känns hel OK att sträcka ut sig varje morgon ute på en altan 🙂 Du det många av det Svenska folket kan inte ens stav till: s j ä l v f ö r s ö r j a n d e. Om du bara viste vilken bra krigsfilm jag såg från dina landsförfäder, det ut spelades typ 1944 i värsta kriget från Lappland när ni slogs mot Nazisterna. Filmens namn var SISU, jag tror du kan översätta det bättre än ett lexikon.

 5. Hmmm jag skrev ju en kommentar i morse men den verkar vara spårlöst försvunnen….
  Mycket gott du har att skörda framöver. Jag har också gott om vindruvor och plommon. Däremot blir det betydligt mindre med äpplen i år – det gör inget förra året fick jag ju slänga massor efter att ha gett bort hur mycket som helst men även tillagat hur mycket som helst.
  Tycker att det är generöst av dig att dels ut trisslotter ♡

 6. Krusbär förutom jordgubbar och smultron är de ända bären jag verkligen gillar. Visste dock inte att de kan bli röda, har bara ätit den gul-gröna varianten. Så kul att se att det frodas i er trädgård. Egentligen är naturen fantastisk – tänker på att Sundsvall ligger cirka 500 kilometer norr om Stockholm och temperaturen borde ligga lägre än här. Men ändå frodas det så fint i er trädgård.
  Å den där strawberry daiquiri skulle jag kunna dö för;-)
  Så du har också hörapparater, precis som Susjos, fast hon ”blev ju” med implantat. Skoj att du hittade dom, för hörapparater är INTE billiga. Å den limegröna asken är helt i min smak:-)

  Sedan är jag mäkta stolt över att jag är i så fint sällskap med att vinna en trisslott. Så himla gulligt av dig Åke. Tänk om jag vann nåt;-)

 7. Det finns mycket gott i eran trädgård och vi skall inte klaga alls här i Medelpad med att få massor av hem odlat, även om det kan ta lite längre tid mot södra Sverige att få allt klart.

  Men jag håller med BP om strawberry daiquiri, det är så smarrigt

  Men så kul att man vann i tävlingen, blir spännande att se om det blir en vinst på trissen?

 8. Underbart att du hittade dina hörapparater, jag har haft liknande!
  Så himla roligt att få vinna en trisslott! Tusen tusen tack!
  Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *