Some image

Gossen som föddes 8 januari 1958

Jan Rune ”Janne” Bark, född 8 januari 1958, uppvuxen i Nynäshamn, gitarrist och musiker.
Mycket känd som Uffes Lundells parhäst som han har dragit land och rike runt med, jag har sett dem otaliga gånger.
Bark slog igenom med gruppen The Radio i början av 1980-talet och har sedan 1982 spelat in skivor och medverkat på otaliga turnéer med Lundell.

Under en period i början av 1990-talet medverkade Bark i ett antal melodifestivaler som låtskrivare och körsångare, bland annat till Nick Borgen. Numera är Bark aktiv som solomusiker och ger ut album under eget namn. Sedan 2010 har Janne Bark spelat med bland annat Dan Hylander & Orkester samtidigt som han dragit runt med sin parhäst Ulf Lundell.
Det är Janne Bark All Star Band som kompat Hylander och förutom Bark själv.

Janne samarbetar även med Py Bäckman. 2015 släpptes albumet ”Vi är bara människor”.

Jag väljer nu låten som har över 30 år på nacken, texten handlar om att så här i juletider skall tända ett ljus som symbol för hopp om en bättre värld. En julklassiker uti Sverige, under 2000 talets första decennium låg den på tredjeplats över mest spelade svenska julsånger med just dom här tre grabbarna 🙂

Grattis Janne Bark!

 

2 svar till “Gossen som föddes 8 januari 1958”

  1. Aldrig hört talas om Janne Bark. Musik är liksom inte min grej alls förutom DavidBowie, Lou Reed, Neil Young, Tina Turner, Eva Dahlgren, BeachBoys, Beatles och några till.
    Å det jag redan konstaterat är att du och jag inte har samma musiksmak. Så bra att vara olika! Det finns ju faktiskt nå’t för alla, eller hur!!!.

    Svar: Jo nog är det så!!! jag tror du platsar i lillbrorsans stall med Neal Young 🙂 Beatles var ju större än Jesus 😉 Men jag gillar dig ändå!

  2. Finfin låt, men bäst är han ändå som gitarrist åt Uffe, synd bara att vi troligtvis aldrig får se det igen… 🙁

    Svar: Ja vist är låten bra 🙂 Jag har den alltid med som jullåtar… Tyvärr får vi nog aldrig uppleva Uffe och Janne på samma scen igen… Men vi har väl båda våra minnen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *