Some image

Grattis Janne Schaffer på din 77 årsdag.

Det här var något stort i en pojkes ögon. Att få se en live artist på Mariedalsskolan tidigt 70 tal. Jag har inte året exakt… men att skolkamraten Anders som var året äldre skulle vara med på scenen tyder på att det måste varit 73 eller 74.

Ett par dagar senare var jag lycklig ägare till en Janne Schaffer vinyl från ortens skivaffär:)

Denna berättelse måsta jag starta redan från några år sedan. Jag berättade för min lillebror (sångare/gitarrist/bassist och även banjo i bandet Woodstate) och till lika stjärngossen jag stagade upp 1964 till Lucia showen at ”The Forest Road”

Jag nämner att jag skrivit om Monika Törnell som min första platta och John Holm som min andra inköpta skiva… då säger han: Du köpte Janne Schaffer sedan! Jaha och vart är den skivan då? Du den har nog jag säger brorsan! MEN undra om inte den brann inne!!! Han hade ett par vinyl backar ståendes i huset som brann ned till grunden på ett ställe vi inte tog oss in i när huset var övertänt. Men han ska titta efter ändå.
Telefoner ringer redan efter helgen: Skivan finns inte kvar !!!

Vi är tre bröder som bodde i ett stort flerfamiljshus tillsammans med vår mor och far under 80 till 00 talet. Jag bodde högst upp med 4:a rum på egna 120 kvm, hade ställt i ordning ett rum för bara musik. Rummet hade en stor stereo samt en himla massa vinyl er, CD och kassettband 😉 Jo det fans en fåtölj också samt hörlurar när den klassiska ådran föll på 😉 På väggen satt det musikaffischer. Minsta brorsan jobbade dessutom på en musikaffär i staden bredvid, så ni kan tänka er hur mycket musik vi hade i lag i vårt hus 😉 Dessutom i källaren hade bröderna musikstudio också. Där många band i trakten gjort sina inspelningar… Jag undrar än idag hur många kilometer sladdar det var draget därnere till alla mickar, mixerbord etc. 96 flyttade jag ur.

Hur ska det nu då gå med min tredje skiva??? Jag chansar och slår på Tradera såklart. Och där finns min skiva där Janne Schaffer står där med sin gitarr på sitt omslag 🙂 Auktionen gick iland, de en öppnades med andakt på morgonen några dagar senare…
Tack än en gång Agneta för den supersnabba leveransen! (hon postade den innan jag ens betalt när jag berättade det hela) 

Janne Schaffer har spelat med så många artister, så det går inte räkna upp dem alla men både internationellt och mycket med svenska artister. Dokumentären för några år sedan var lysande på TV!

Nu ska Jannes låtar spelas idag fast då från Spotify.

 

7 svar till “Grattis Janne Schaffer på din 77 årsdag.”

 1. Janne är ju en ikon i branschen, en fantastisk gitarrist och han har gjort jättemycket att lyssna till.
  Hörde honom första gången när jag var 10-11 år hos min kusins familj vi var och firade födelsedag hos.
  Måste varit 79-80 nån gång, sen var man ju fast, vilken gubbe alltså. 🙂

  Trist med innebrända vinyler, tur det ännu finns att få tag i trots allt.

  Ha en fin lördag Åke.

 2. Början/mitten av 80-talet: Jag kör en plötsligt uppkommen tågersättning för SJ som fått problem med tåget på stambanan. Jag kom fram med bussen till en tågstation för att ta ombord tågresenärer. Plötsligt kommer Janne Schaffer och ansluter till kön bland de som skall med bussen. Han kommer fram till mig och frågar var han kan lägga sina gitarrer på ett säkert sätt. Jag går med ut och visar honom en ensam bagageförvaring han lastar in och går sedan ombord och sätter sig längst bak. När vi kommer fram till Borås går jag ut och skall öppna bagageluckan och hjälpa honom lasta av sina gitarrer, men med en bestämd blick och bestämd/sur tom ”jag sköter detta själv” lastar han av gitarrerna och försvinner in på stationen. Han såg kanske att jag inte var nån större fan av hans musik 😉

  • Lät lite otrevligt… men är det den röda gitarren är det, det värdefullaste han har. Inget jag vill försvara: Men tror du inte att han var sur på SJ… och du fick ta smällen.

 3. Stort GRATTIS till ”storvinsten”! En riktig solskenshistoria! Har du fortfarande en skivspelare hemma så att du kan spela plattorna?

  PS. Vilken rolig story Tony bidrog med:-) DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *