Some image

Grattis Mats Ronander

Mats firar födelsedag idag, man kan i stort sett ta vilket klipp som helst.. Mats började redan som sextonåring i bandet Blues Quality, där han tog över som sångare. Han var en av medlemmarna i bandet Nature, som gav ut några egna skivor och även kompade Ulf Lundell på en turné med en liveplatta som slutresultat. Ronander spelade även med på tre av Lundells studioalbum och gjorde några turnéer som gitarrist i Lundells band. I en av Ulf Lundells böcker citeras en Rats Monander.

Hans största soloframgång kom 1992 med singeln ”Gör mig lycklig nu” och albumet Himlen gråter för Elmore James producerad av Max Lorentz. Han medverkade som sångare och gitarrist i Low budget blues band som gav ut tre album. Ronander var även medlem i gruppen Grymlings, i vilken han ersatte Pugh Rogefeldt.

Utöver detta har han varit verksam som studiomusiker, producerat bland annat Py Bäckmans genombrottsskiva Sista föreställningen, turnerat med ABBA i USA och spelat huvudrollen i filmatiseringen av Ulf Lundells roman Sömnen. Gästartist hos Robert Wells Rhapsody in Rock, turnerat med The Refreshments, turné med The Original ABBA

Jag har valt en naturligt klipp med Trynorgeln i högsta hugg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *