Some image

Grattis mitt fina barn.

För en 34 år sedan prick när jag klev upp sa min fru: Du behöver inte åka till jobbet idag, vi ska åka in på förlossning. Jag som inte ens varit in på BB. Du behöver inte gå någon utbildning sa hon före, du kommer klara allt galant 🙂 

Jag tog det lugnt och morsan tog det lugnt. Och det gjorde barnet också. Jag hade kameran såklart med. Dom frågade hela tiden om jag klarade det osv. Vi har inte tid att ta hand om dig om du svimmar. Men 16:23 och någon minut senare hade farsan klippt navelsträngen. Och sedan gav dom mig barnet och sa: Ta ungen och gå! Det skulle vägas, mätas och tvättas… och sedan ut på ett rum där man satt och höll koll på hjärtslagen och att hon andades. En annan pappa satt och läste en tidning lugnt och stilla och tittade upp på mig och sa: Första? Japp sa jag med glädje 🙂 Du då frågade jag: Fjärde.

 

Du fick ju lära dig tidigt att posera 🙂

Det var ju ett spralligt, glatt och våghalsigt barn man avlade fram 🙂 

Jodå hon kunde sitta still mitt kuttersmycke också 🙂 Men hon sa till morsan en gång: Om du viste vad pappa och jag busade… stopp stopp jag vill inte veta.

Koncentration på hög nivå 🙂 

Åren dom gick…

Och dom gick!!! 

Grattis mitt barn på 34 års dagen, vi syns i eftermiddag, jag kunde inte vara med och gratulera dig riktigt i lördags på tillställningen. Nu väntar din favoritmaträtt här hemma på Nacka för dig 🙂

 

7 svar till “Grattis mitt fina barn.”

 1. Grattis på 34 årsdagen, lycka är att ha en närvarande pappa! (det har jag också)
  Bra jobbat Åke med att dokumentera 34 år av glädjerika stunder. Mammor behöver inte veta allt – det blir lugnast så. Ha nu en bra dag allihopa och fira ordentligt =)

 2. Min Åke fick nöja sig med att sitta och vänta. Det var inga pappor med på den tiden minsann. Vilken upplevelse det måste ha varit för dig att få vara med och klippa navelsträngen. Grattis till den fin flickan!
  Ha en fin tisdag!
  /Ingrid

 3. Helt underbara bilder och så fina ”busiga” minnen från dotterns barndom. Stort, stort GRATTIS till 34-åringen:-) Henne gjorde du bra om man säger så.
  Å du, dottern är mycket lik dig till utseende på bilden där hon styr båten alldeles själv:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *