Some image

Har butikerna börjat jul pynta där du bor ännu? – Orsakullan undrar oktober 10.

Vet inte, 7 km till närmaste ICA Supermarket med en Cirkel K mack på 6 km… Enda fd butik på tre km, en nedlagd ”by butik” som Sten drar fram sin julstjärna som kuriosa i sin fars gamla affär då… Nu till jul måste jag bara titta in där, han har lovat mig. Affären ska vist vara orörd sedan den slogs igen på 90 talet.

Men jag längtar till julen, släden ska också lyftas fram snart…

Mitt senaste altanbygge eller en liten förlängning på matsalens tak blev till en liten fin altan under (planerat sedan länge) När vi lyfte ut takstolen sa min måg -Du skulle haft en kristallkrona här. Han sådde ett frö vill jag lova. Några veckor senare hade jag min kristallkrona, dock inte den jag ville ha (här vart det en kompromiss) Allt det regnande i hösten har satt lite käppar i hjulen, men igår föll de sista pusselbitarna på plats, målade de sista 5 brädbitarna inomhus på lördag. Den sista ställningen revs på söndagen.

Jag kan reglera mellan 10 tal nyanser och styrka på en trådlös dosa med hjälp av IKEA:s system.

Kristallkronas sken i fönster.

Rödaktigt sken får ingå till julens tecken.

 

Det är vad Orsakullan undrar i sin Bloggutmaning 10 oktober.

 

 

4 svar till “Har butikerna börjat jul pynta där du bor ännu? – Orsakullan undrar oktober 10.”

  1. Så fint. Att både vara utan pengar och utan händig karl kan jag inte reparera varken mitt växthus eller min veranda men jag är glad att ingen trampat igenom de murkna brädorna på verandan. Jag har bytt bräda för bräda i flera år men nu är balkarna under också ruttna och då finns inget att fästa i . Tur att jag är lätt i alla fall. Nu har löven blåst av här och det ser trist ut. Det blir så när den guldiga prakten helt plötsligt försvinner över en stormig natt.

    • Tack Skogsnuvan! Tråkigt med din altan… men bra att du är lätt. Vist är det trist när alla löv fallit av, här vid kusten sitter hälten kvar.

  2. Vilken läcker kristallkrona! Så fin den är. Den ger nog rätt julkänsla så småningom. Lite för tidigt för min smak bara;-)

    • Tack BP! Jag stannade på den rödaktiga nyansen… bara för att komma lite närmare julkänslan för Orsakullans skull. Nu är min favorit nyans in reglerad 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *