Some image

Här växte jag upp.

Mina första steg tog jag på denna gård som ligger uppe till vänster i bild som nummer tre (den vita 25% in i bilden) I linje nedan för låg biografen i orten. Julen 66 fick vi flytta därifrån, vi fick inte hindra utvecklingen minns jag mor sa.  

Ett aktuellt foto jag tog 2022-11-18, ja viss skillnad på 60 år. Biografen är riven och ett större hyreshus byggdes där. Exakt på den plats vi bodde byggdes det höghus som ni ser…  dom där röda. Inte många hus som står kvar. Bilden har inte rätt vinkel men man får bara flyga 50 meter högt här.

6 svar till “Här växte jag upp.”

 1. Det händer mycket på 60 år fast det var nog bättre förr en vad det är dags läget för att läsa om mord förut då var det stora rubriker i dag är det vardagsmat både i stora städer som mindre orter till och med .

  Svar: Instämmer helt i dina ord.

 2. Vilken skillnad! Dock inte till det bättre, tyvärr. Så fint det så ut förut.
  Var är det? Sundsvall?

  Svar: Orten heter Timrå, ligger ca 1,5 mil norr om Sundsvall. Det var bättre förr vill jag påstå i detta läge. Jo det var en fin plats att växa upp på då. Nära till naturen har alltid legat mig varmt om hjärtat. Nu går jag ut på gården, åt två håll ligger skogen och det tredje ligger havet. På det fjärde finns några grannar då…

 3. Det var mysigare i Timrå när du växte upp om man säger så. Personligen hade jag inte ens känt igen mig om jag ska vara ärlig. Det där med orientering och lokalkännedom är inte min styrka;-)

  Svar: Jag är uppväxt med både hav och natur så släpper man orienteringen blir man vilse. Timrå var helt klart mysigare förr. Jag saknar det inte, dessutom ser jag ju över dit. Min plats är här nu, här känner jag mig hemma. Givetvis finns det roliga minnen kvar och orten finns kvar i mitt hjärta.

 4. Nog ser det annorlunda ut minsann. Kan det månne vara Timrå. Det är lite annorlunda här där jag är född i samma hus som jag bor i. Visst ser det annorlunda ut här också men mycket är sig lika fast det var vackrare förr utan alla kalhyggen som förstör runt om. Ha en fin helg.

  Svar: Jo det är Timrå, det var mina första 36 år i livet jag bodde där. 8 platser har jag bott på, en radie på max 4 km. 1996 vart jag en fast ö bo. Jag ska göra det bästa av helgen i dessa tider.

 5. Allt förändras och så även Timrå. Roligt att se den gamla bilden och den nya. Min dotters svärmot är från trakten och de har ett hus vid Indalsälven en bit norr om Timrå, i Hästudden, Bergeforsen.
  Har bara flyktigt besökt utkanten Timrå , på landet,de senaste åren men där har det varit riktigt fint.
  Men när tiden kommer så ska jag ta mig en noggrann titt på din ö.

  Svar: Jag har gjort en liten rundtur med drönarfotografering från min födelseort. Jag bodde ändå 36 år där. Hästudden känner jag mycket väl till, jag har många bekanta där ute. Skulle tro att jag har ca 7 km fågelvägen dit rakt över. Brukar ta mig en tur dit upp med båten då och då det är så fint i Indalsälvens delta. För att inte nämna hur mycket jag fiskat där som ung. Du är så välkommen att beskåda min vackra ö.

 6. Nog är det annorlunda mot hur det var förr, var ju ”mysigare” förr på många sätt, lite mer ”Idyll” över det.
  Gillar att jämföra bilder från förr med mer nytagna bilder, lite nostalgi helt enkelt för mig.

  Men nu får du ha det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *