Some image

Headerbild 9 -10 får ingå i samma.

Solen går upp 7:59 och ned 15:08 dvs 7 timmar och 9 minuter denna dag i slutet av november. Ibland finns det bara några minuter att plocka ett par bilder när dimman lättnar (jag är lite för sen hit) eller bara sveper förbi tillsammans med solens uppgång. Jag letar oftast solen så lågt så skuggorna ska framträda och färgerna ska ge maximalt utrymme.

Det här är ett ställe jag vandrat runt och fiskat på. Deltat mot havet bjuder på så mycket natur, båtturer är inget ovanligt. Några gånger har jag farit uppströms nästan till kraftverket (Norrberge) och bara glidit ned i de olika rännorna som det bjuds på. En tidig morgon fick jag kliva ur båten och dra den nedåt i en ränna, trotts att strömmen är rätt stark, det var riktigt lågt vatten och jag var dessutom ensam. Den här platsen ser jag ut om jag blickar mot norr 4 km fågelvägen över Klingerfjärden (se karta)

Platsen heter Lövudden, (ni ser flygplanet + E4 på kartan ovan) bron går för övrigt över till Timrå Airport. Förr i i tiden sa man Midlanda. Detta är en ö som ligger mitt i Indalsälvens delta. Detta delta förändrades kraftigt den 6 juni som slutade 1796 med en av Sveriges största naturkatastrofer. Magnus Huss stod som arrangör när han sprängde ut en förbipasserad ränna 10 tal mil uppströms förbi fallet det som idag som kallas  Döda Fallet. (det tar vi en annan gång)

Här vid bron har jag fiskat sedan barnsben, min far är uppväxt ett stenkast härifrån. (se förövrigt länken på slutet)

Deltat är ett Naturreservat. Inte så lämpligt att bada i strömmen, men ute mot havet är det många på sommaren som besöker.

Bron (vita vägen på kartan) bron stod klar samma år jag föddes 1959. 20 år senare tillbringade jag här 345 dagar på flygplatsen som flygplatsbrandbrandman året 1979 (vapenfri militärtjänst)

Headerbild nr: 9 med de kala träden i morgonsolens dimma en november morgon.

Headerbild: 9. Y:et i morgonsolens dimma. Bengt Lindström är skapare, rest på Lövudden/Färjeholmen bredvid flygplatsen, strax intill E4:an.

50 år mellan bilderna och tre generationer. Klicka gärna.

4 svar till “Headerbild 9 -10 får ingå i samma.”

  1. Bron och Y:et är helt underbara foton, speciellt bron med speglingarna. Å det är inte bara se dina bilder utan jag gillar dina fina texter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *