Some image

Hemma lagom till Potatisbullarna.

Tittade till bilen strax före 15:00 🙂 Jodå det hade snöat!

Jag for in på gården och fram till traktor… Kolla vid hjulet hur mycket snö jag åkt igenom in till mig 🙂 (med blixt)

Utan blixt var det rätt snyggt va? Snön gick långt över knäna innan jag var inne…

BMW plogbil 🙂

JIPPIE!!! Jag har hittat traktorn 🙂

Letar motorvärmarsladden bara…

12 svar till “Hemma lagom till Potatisbullarna.”

 1. Återigen, dina bilder är helt outstanding att titta på framför datorn. Du är verkligen ett fotoproffs med och utan blixtanvändning:-)
  Kul att se att d kom hem i alla fall och slapp gå längre än från parkeringen till dörren.
  Är impad över din ”nya” plogbil! Har den dubbdäck och/eller snökedjor;-)

  Svar: Tack BP! Fick pulsa till över knäna in till de serverade potatisbullarna… Har hittat kamera för var tillfälle… sedan bestämmer jag över kameran, å så lite tur med 😉 Jag stannade vid traktor så jag fick ut den… bilen har endast dubbdäck, dock halvhyffsade typ… Men denna bil är vald för hur vi bor och ändamål man behöver den till i Norrland.

 2. Jösses va snö ni har fått! Å vilka vackra foton på den snön! Men det räcker med snö nu va? Skönt att du hann hem till middagen!

  Svar: Jo det har kommit en hel del nu… Snön gör inget, men det kom så mycket på ett dygn. Snön ska förflyttas bort liksom också… och vägarna ska hållas rena… men bilderna blir bra, tack! Jag brukar ringa och säga ungerfärlig tid till middag… Det vart så fin rubrik i allt kaos 😉 Snön gick över knäna på vissa ställen, jag körde inte ens halva vägen in på gården…

 3. Ja men nu slår du nog dalarna med hästlängder. 2-3 dm fick vi, o det tycker jag räckte gott. Du är duktig på att förbereda för ev. strömavbrott, skämskudde fram hos mig! Hoppas du hunnit gräva ut dig!

  Svar: Ett par mil innåt landet är snödjupet 175 cm hos en kompis… Sveriges mesta! Jo när jag flyttade hit 96 var det mycket strömavbrott uppemot två-tre timmar ibland då snötyngden vart för hög på ledningarna… då fick man lära sig att bo på landet. Nu är det mesta ledningarna nedgrävda. Det gäller att förbereda sig…

 4. Vi har fått ungefär lika mycket snö som du i Ö-vik. För första gången körde jag fast i snön med vår Hond CRV i morse innan jag kom fram till vägen. Maken fick skotta lös sin bil 8 ggr innan han kom ut. Nu känns det som att det räcker med snö för ett tag….

  Svar: Jasså ni fick likadant! Jo vi får vara glada över våra fordon 🙂 Men jag såg många som absolut inte skulle gett sig ut… Ja CRW:n är väl en snöklättrare också! Nu var det ju svårt att hitta vägen ibland också för många… jag såg flera som missade vägen… nu är alla vägar smal också för den delen… vi på ön kan inte mötas på många sträckor…

 5. Ojojoj – måste erkänna att jag inte är ett dugg avundsjuk – vilken otrolig massa snö ni fått! Känns för tillfället rätt behagligt att bo lite längre söderut.
  Fina bilder!

  Svar: Tack! Kommer fler bilder imorgon. Jo ni får vara glada där i södern 🙂 Men vackert är det 🙂

 6. Bra att du har utrustning för dessa extremfall.

  Svar: Jo så är det… med facit i hand skulle jag varit hemma från jobbet och skottat eftersom bara… nog var det ett extremfall nog, har aldrig varit med om så mycket snöfall på så kort tid. Många for illa i länet…

 7. Härligt med bilder av riktig vinter. Jag har sänt dig och din B M ett antal tankar de senaste dagarna då jag sett snörapporterna från dina hemtrakter.

  Svar: Jo nu vart det vinter på riktigt!!! Det gick inte att skotta så mycket på torsdagskvällen. Rutorna snöade igen, vinden slog om till nordan och den går rakt in från havet… tur det inte var den vinden på dagen… då hade jag haft mer snö i drivorna, nu hade jag bara uppemot metern som mest kanske… tack för att du tänkte på mig! Jag visar fler bilder imorgon.

 8. Så mycket snö ni fått! Tur att du har din traktor, för den behövs nu när det kommit så extremt mycket snö.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  Svar: Tack Ingrid! Jag vet vad jag ska göra i helgen liksom 😉 En kamrat beskrev mina bilder som ett: Målnlandskap. Ska titta imorgon då det blir ljust… Jo nu kommer traktorn verkligen till användning, skulle bara haft en större 🙂 Den kommer att få slita ont imorgon…

 9. Men himmel så mycket snö!! Här är det barmark så jag slipper skotta 🙂

  Svar: Jo det kom en hel del… har aldrig varit med om så mycket på så kort tid. Nu vart det vinter på riktigt 🙂 Det var många som inte tog sig till sina jobb… skolor stängdes på torsdag… jag såg bilister som missat vägen på flera ställen…

 10. Ååååhh jag bara ä l s k a r sånt väder, är sååååå avundsjuk, och Åke jag MENAR det !

  Svar: Ja var årstid har sin egen tjusning 🙂 En av anledningen till att jag flyttade ut hit 1996. I vår kan vi åka skidor länge skulle jag tro… Imorgon lördag blir det snöskottning hela dagen… traktorn är fulltankad!!!

 11. Ni har då verkligen fått vinter som heter duga men så jobbigt med all skottning. Jag älskar ju höst och vinter men då skall det vara kallt och rätt mycket snö. Helst långt före jul och några månader efter jul, sen vår.

  Kul att få se bilder på snömassorna

  Hälsning
  Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *