Some image

HMS Belfast

Sitter och letar i arkiv då en Londonmapp dyker upp, detta är lite tråkigt för hälften av alla bilder plåtade ombord på detta fartyg försvann med en kraschad hårddisk 🙁 Att jag stått vid kommandobryggan är borta… men jag har hälften kvar…Får allt ta ett återbesök 🙂

HMS Belfast (C35) är en lätt brittisk kryssare som bland annat användes under andra världskriget och Koreakriget. HMS Belfast tjänstgjorde under andra världskriget och deltog i sänkningen av den tyska slagkryssaren Scharnhorst. HMS Belfast deltog också i bombardemanget före landstigningen i Normandie.
Sedan 1975 är HMS Belfast ett museifartyg, förtöjt vid Tower Bridge i London, och öppet för allmänheten. Originalinspelningar av radiotrafiken från jakten på Scharnhorst kan man avlyssna ombord. (Saxat från Wikipedia)

5 svar till “HMS Belfast”

  1. Kraschade hårddiskar är ett otyg. Nu har du väl rejäl backup, gissar jag?

    Svar: Man har lärt sig av sina misstag ja. Ettor och nollor är inte så säkra… men jsg tycker hårddiskar har blivit stabilare.

  2. Aha, där har vi den ståtliga kryssaren, jag har aldrig varit ombord på den tyvärr. Däremot kan jag rekommendera museet i Towerbridge bakom hela maskinrummet för klaffarna är intakt och man kan promenera på den övre bron, därifrån kan du fota båten uppifrån.Klart du skall åka dit igen.

  3. Härlig vy.
    Det är viktigt att ha kontinuerlig backup på bilderna, jag försöker tänka på det men slarvar och har för långa mellanrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *