Some image

Hockeytävling

Lördagen kom, 90 supportrar chartrade  en supporterbussen ned till huvudstaden, där mötte över 100 st själar till upp enligt säker källa. När man ser på TV (det lilla Canal+ visade) tror jag det var fler personer som hejade fram Timrå IK. TV kommentatorerna som Sanny, Kronwall  och Challe Djurgårdare långt ut i fingertopparna höll ju på sitt hemmalag. Men de fick erkänna det bättre laget kom från norr.

Vi firade med några vofflor på Nacka City. Jag såg inte till grannen Anders Huss (materiellare) för det var så många ledare i Timrå båset tom har spelarna önskat med fd massören Kicki.

Våffeljärnet värmdes på när slutsignalen hade ljudligt.

Tyvärr hade vi varken jordgubbssylt eller hallonsylt hemma. Det rödvita hade suttit perfekt i kistan.

Nu fick äntligen den nykokta hjortronsylten dukas fram, det var ju tänkt på fredagen men då ekade kylskåpet tomt på grädde. Man kan inte lyckas jämt. Sylten består av 100% hjortron, varken sötningsmedel eller konserveringsmedel. Hjortron tas fram vid behov från frysen.

Jag säger bara mums.

Den röd vita halsduken med två tallar viktes ihop med andakt inför nästa möte, De två tallarna symboliserar det rätta virket. Orten Timrå härstammar från mycket länge i tiden, det flottades timmer på Indalsälven som rinner i stort sett från Norge ut i havet på andra sidan Nacka fjärden.  Namnet härstammar från timmer å.

Mitt i detta hockey mecka är jag född, jag fick mina första skridskor men utrustning vid 6 års ålder, man byggde egna sarger på varje gård i stort sett och både spolade och skottade planen innan man kunde åka. Vi hade en stör plan också, vattnet kom från rörmokare Larsson källare, en elektriker hade tjuvkopplat ström från gatlysen där var man alla helger och vardagar. Jag minns man bara gick in en stund när bröderna Cartwright sändes på TV:n (på den tiden det fanns bara en kanal) När man kom upp i åren… nej det tar jag en annan gång. Eller jag kan ta lite. Vi hade en lagledare vars namn var Kent, vi gick runt och spelade egna serier i Timrå. Namnen på lagen var: Timrå dalen (mitt lag) Timråhus, Tallbacken, Ringvägen. Hur Kent kunde hålla ihop oss alla utan telefon vet jag ännu inte idag. Det var 50 år sedan 1971, hade tänkt samla grabbarna men Coviden satte käppar i hjulet 2021.

Det ska spelas i bäst av sju matcher, detta var den första på Hovet.

7 svar till “Hockeytävling”

  1. God morgon underbara fina Åke inte helt fel med våfflor med sylt och sedan säga grattis till första kvalmatchen mot Dif heja Timrå i den rysare för att hålla sig kvar i SHL (jag har flyttat Jannes inlägg hit)

  2. Stort GRATTIS till Timrås seger över DIF. Både Timrå och Leksand har många supportrar i Stockholm. Dessutom är det alltid roligt när en underdog sopar banan med en storfavorit från huvudstaden. Hockey är inte direkt min grej, men jag håller också på Timrå och hoppas att de får stanna kvar i högsta divisionen:-)

    • Enligt uppgift från en alnöbo som var ned och är supporter såklart och leder bussarna med. Berättade att ca 200 st anslöt från Stocholm i klacken. Stärkt

    • Tack BP! Enligt uppgift från en alnöbo som var ned och är supporter såklart och leder bussarna med. Berättade att ca 200 st anslöt från Stocholm i klacken. Stärkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *