Some image

Hösten från ett dike – Första snön

Idag dök det upp ett minne på anstiksboka, 10 år sedan 🙂

Jag som skrev om hösten igår 🙂 

Då var det fredag morgon: Kunde bara inte lämna detta, nu skulle frosten fångas i motsol 🙂

Den här bilden fick jag ett meddelande från huvudstaden: Tryck på canvas skicka faktura 🙂 Jag tycke inte bilden såg så märkvärdig ut, men när jag hämtat ut den och den öppnades hemma visade den sig vara ett riktigt trevlig resultat 🙂 

Blöta knän som slutresultat, men vad gör det 😉

10 år senare som idag (torsdag) föll första snön på Nacka City. 

Altanen kontra gräsmattan.

20 minuter senare ökar nederbörden. De gula löven fasas ut.

Läge att byta till vintersulor kanske…

 

6 svar till “Hösten från ett dike – Första snön”

 1. Gissar vilka bilder jag föredrar… Canvasbilderna är helt fantastiska och så härligt färgglada -WOW! Dagens bilder aningen deprimerande kan jag tycka. Eller så kan man säga att sisådär 6 månader framöver kommer det se ut sådär… eller värre.
  Måste medge att det även här singlade ner några snöflingor, men de löstes upp under färden till marken som tur är…

  • Tack BP! Jo de röd/gula/orange bilderna fördrar man kanske… Det vita blir ju också snyggt på sitt sätt. Ja vintermånaderna varar i 6 månader. Kan tippa på att det föll 5 cm igår tills fram nu på morgonen…

 2. Snöade lite här också innan, men det smälte bort lika fort. Är ju inte speciellt glad i vintern så jag tittar på dina andra sprakande bilder en stund till =) Ha en bra kväll!

  • Kvällen vart utomordentlig framför dumburken där Timrå spöade Malmö i hockeytävling 🙂 Man får gärna återvända och titta på sprakande bilder 😉

 3. Otroligt vackra höstbilder! <3

  Ja Vinter blev det snabbt.. det kom flingor redan igår Onsdag eftermiddag men inget som stannade så det syndes, men idag ligger snön vit på backe o på grenar i träden och vackert som bara den är det att se på! Även det blev så mycket ljusare ute istället för det kolsvarta mörker som råder på hösten.

  Vinterdäck köpte jag nya förra vintern närmare bestämt i Februari, denna gång med dubbar måste säga det kändes konstigt att köra med dubb då jag kört så många år med dubbfria vinterdäck. Vilket resulterat att jag har ännu sommadäck på min bil för denna första snön brukar smälta bort snabbt för att sedan vara lika som innan snön kom ett tag till… Jag avvaktar som sagt att byta däcken.

  Anser att jag kan köra ett tag till då jag ändå är van att ha bra avstånd mellan bilarna framför – Vintertid och man måste anpassa sig efter väglaget att planera sin resa med god tid på vägen. Att stressa gör detta sämre och det är därför så många blir överraskade när snön kommer att de inte kan hålla sig på vägen utan hamnar i diken.
  De som inte klarar första snön bör gå en kurs inför vintern att träna köra på snö!! 😀 (haha) Nä men skämt o sido.. Med glimten i ögat så det tyvärr lite så med hela Sveriges befolkning.. De föesta blir tagen på sängen… konstigt nog? *fundersam*

  • Tack Åsa! Ja det här med första snön och blixthalka som dyker upp i våra tidningar är bra underligt för vintern kommer varje år, det har jag sett det med mina blå i 64 år. Jag såg en vän som räknat på 16 st incidenter där han passerade hem igår. Man kan inte köra 110, 90, 80 eller 50 alla gånger som det står på skylarna när lappmöglet lagt sig över vägbanan. Sedan finns det något som kallas bromssträcka som du antyder. En annan kompis som håller på med snöröjning skrev nu två dagar före på ansiktsboka: Att nu kommer snön. En annan kompis hade saltning på E4:a upp till Antjärn (Härnösand) och tillbaka, jag ringde han och villa ha ett gruslass.. nej jag kan inte imorgon för det ska bli underkylt sa Tord, du får vänta till kvällen, jag måste salta! Jo en gång var jag in till honom när jag åkte hem från Härnösand. Han stod vid sin plogbil och skrek till mig; Kom hit och titta!!! Syns denna plog dåligt? Jag inspekterade alla sidoljus strålkastare (som man ser i backspegeln) och det blinkade stora lampan längst ut på plog vingen. Ja vad har hänt frågade jag? Jo det var en kärring som skulle om mig och som satte fronten mitt i plogen!!! Lyssnar man bara på väderrapporten så får man veta att man ska ta det lugnt. Jag fick se på morgontidningen dagen efter där i Härnösand hur bilen stod mitt i plogen. Vinterdäck: Jag har hittat ett utomordentligt vinterdäck, utav märket Hakkapeliitta, MOS Garage är förvånad att det håller så bra, men då tillägger Jocke att du körde in det som jag bad dig om! Det blir tredje vintern nu de ska på 🙂 Dubben är flexibel i däcket. Bilen passerade 13 tusen mil på mätaren nu i veckan… på lite mer än 2, 5 år. Jag åker ju en hel del. Det blir min 46:e vinter på halka nu. Alltid när vinter sulorna kommer på tar jag mig en sväng på en stor parkering och provocerar som kurvtagning och bromssträcka. De incidenter jag orsakat kan jag räkna på min ena hand, även om jag hade tappat mitt pekfinger 😉 Ett år satt jag i lastbil i långt över10 tusen mil på ett år, annars har jag bara åkt 5-6 tusen mil/år de senaste 15 åren. En Ford Kuga jag hade rullade 18 tusen på tre år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *