Some image

Igår gjorde jag en reset på livet.

Jag bad Facit i helgen köpa en dunk bränsle till 4 hjulingen. 

Satte fot ***vulen  i plastpåse och startade upp Artic-Caten 🙂 

Rullade först ut till äppelträden för att beskåda träden som lyser vitt på stammen. 

Ja Helge har gått hårt fram… han har till och med lämnat spår. Huruvida dessa två äppelträd klarar sig vet jag inte… 

Därefter satte jag kurs mot bäcken öster om mig. 

Jodå flödet var bra 🙂 Bruset behöver jag inte nämna 🙂 

Hade jag inte haft foten i pjäxan att tänka på hade jag klivit av och hämtat i 5 spänn i pant 🙂

Här stannade jag också till en stund vid ängen, men ingen tofsvipa hade tydligen inte hittat hit. Men snön har bara varit borta ett par dagar… men det har hänt att dom landat på snötäcket också. 

Därefter drog jag västerut till nästa bäck. Här hade Facit varnat mig för att åka ned, men vilken kommer ihåg en fegis? Jodå snötäcket hade varit minst halv metern sa hon för någon dag sedan.

Nu var det ”bara” typ 30 -35 cm kvar, det gick över fotstöden precis. men jag tog mig ned tillbadstranden och fick uppleva där havet tar vid för bäcken. Här satt jag en bra stund och fillurade på livet. 

Nästa gång blir turen med kaffetermos och någon bulle med en fikakorg frampå 🙂 

 

18 svar till “Igår gjorde jag en reset på livet.”

 1. Så du har börjat kunna ta dig ut nu. Det är väl en bra början i alla fall. Snart är du i full fart skulle jag tro. Här har snön gått bort på några fläckar och nu när Kinabror och hunden Jack inte är hemma så vågar rådjuren sig fram till gården för att äta gammelgräs på ågrarna och nu är dom sex vackra djur som går omirng här. Bäckarna brusar och skogsduvuorna börjat kuttra och en jättestor tjädertupp äter sten på vägen. Flyttfåglar har börjat komma i flockar och jag matar och matar så dom ska klara sin besvärliga färd. Det är minusgrader på nätterna men solen smälter snön på dagarna så snart kanske det är snöfritt här också.

  • Ja det vart premiären ensam nu på 4 hjulingen. Jag puttrar bara i ca 10-15 km/h. Man kan bromsa med handbromsen och foten sitter tryggt på fotstödet. Det står ingen om att inte få köra 4 hjuling på läkarintyget 😉 Jag måste ut och få luft innan jag förgås på riktigt. Bäckarna brusar så härligt nu, skogsduvorna är framme här med vid fågelmaten, dotterns skymtade en trana landade på isen nedanför i söndags. Nu är våren på stort G, men det är bakslag några dagar nu med snö och dom hotar med mer än -5 på nätterna ett tag över helgen.

  • Tack Äventyret Framtiden 🙂 Tofsvipan kommer såklart 🙂 Men nu fick vi ett backlag på vädergudarna…

 2. Fin tur du gjorde, men så illa Helge har gått åt äppelträden. Tur att vi inte har några sådana här. Det räcker så bra med rådjuren som smaskar i sig tulpaner och penséer med god aptit.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  /Ingrid

  • Tack Ingrid 😉 Jo det vart en lyckat tur. Ja var glad att inte älgarna finns där, dom kan skada mycket. Jodå tulpaner och penséer samt andra blommor smockar dom i sig.

 3. Nä, vem minns en fegis……men gör nu inget överilat- det räcker med bakslagen du genomlidit. Sitter ute på verandan just nu och låter vårsolen värma mig – ska man tro väderprognos kommer världen att vit imorgon…….fast att jag inte vill det.

  • Nä exakt vilken mins en fegis. Jag kände mig trygg på maskinen ändå och det finns grannar som kunde ha kommit och dragit lös mig. Jag rullade på vägen och på skogsstigarna i krypfart, jag gör absolut inget överilat. Foten är fixerad i en pjäxa dessutom. Snön föll här igår och natt och det kommer att vara kalt här över helgen…

 4. Halleluja…..så roligt att se å läsa att Åke är ute å far igen…jag blev så glad över inlägget….MEN….ta det lugnt så det inte blir bakslag!

  Kram

  • Jo du gissa en som var lycklig att sitta för sig själv ute i naturen, det kom en tår vill jag lova. Att ta sig ut för egen maskin är en gåva. En kompis till mig tar ut en el rullstol nu i dagarna… jag har funderat jag med. Puttra omkring på ön 🙂

 5. Härligt! Nu är det vår – när Åke efter mera än tre månader gör sin första ”vandring” i grannskapet. Bra där! Bara ”don’t overdo it”. Du vill ju inte ha ett bakslag.
  Ja, vad gör man med älgspillning? Gödsel?! låter man den bara ligga eller?
  Så fortsnön försvann hos dig. För några veckor sedan var det ju ungefär 50 centimeter kvar. Skönt med en ”brun” gräsmatta. Snart är den grön igen.

  • Jodå vår… men litet bakslag kom det igår, det dök upp lite flingor… gräsmattan är nu åter vit. Det ska vara kalt över helgen men detta är typiskt för aprilväder på mina breddgrader. Det kan snöa april ut. Älgspillningen får ligga kvar, det blir gödning för gräsmattan, det sprides ut när facit kör över med gräsklipparen Ja man kunde se hur snön tinade på dagarna, det var en 10 grader varmt i början på veckan och regn har också gjort sitt. Men isen borta till april är mycket tveksamt.

 6. Heja dig Åke! Nu blev jag riktigt glad! Så fint att du kunde ta dig den där turen!
  Här snöar det idag! Suck.

  • Ja det var bara att ta tjuren vid hornen och försöka ta en sväng. Det vart bara till att sova en stund då jag kom hem. Intrycken och lyckan var stort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *