Some image

Indikationer på norrsken.

Bara att vara beredd, så klockan nio tittade jag ut, greppade stativet och klev ut. Visar upp tre av 17 bilder-

Det ökande succesivt. 

Fröken Aurora dansar på.

 

9 svar till “Indikationer på norrsken.”

  • Tack Anki! Igår kväll var det synligt neråt Göteborg… det gäller att hitta en öppen plats synlig mot väderstrecket norr. Jag bor så perfekt att jag bara behöver kliva ut på tomten. Det gäller också att vara lite utanför bebyggelser så inte lampor som gatlysen stör. Det finns norrskensappar att följa och några bra sidor på ansiktsboken som indikerar att något är på G. Sedan är det tålamod och tur, dessutom så stjärnklar som möjligt, moln/dimma förstör. Vid indikationer kan jag tex sätta klockan på ringning typ varje halvtimme för att inte missa. Ibland har man tur. Lycka till.

 1. Underbara bilder!
  Såg att även Stockholm ”förärades” med Norrsken igår kväll, och att fenomenet kanske återkommer ikväll. Ska kolla, om jag inte glömmer det;-) Sedan bor jag lite illa till också. Det gäller ju att hitta en stor fri yta för att kunna njuta av Norrsken.

 2. Svar: Självklart lossade/kopplade jag vatten och avlopp också. Det var ju inte första diskmaskinen jag bytte här i huset. Nu hoppas jag på att den här håller lika länge som den förra. BP påstår att om man döper saker så håller de längre. Eftersom det är söndag så passar jag väl på att göra det under dagens skyltsöndag =) men först blir det OS

 3. Fantastiska bilder, verkligen. 🙂
  Lite svårt att hitta en öppen plats här där jag bor i Göteborg tyvärr men går man en bit så funkar det ju, med andra ord, jag nöjer mig med dina bilder, stort tack för det.

  Ha det fint Åke.

 4. Kanonfina foton! Vi har haft norrsken även i min by, dock över sjön som ligger på norrsidan, och som jag inte ser hemifrån. Hade krävts en promenad på ett par kilometer i mörkret, ingen höjdare i halkan så jag väljer att njuta av alla fina foton istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *