Some image

Jag är sen varje morgon ur loppislådan.

Det har väl sina förklaringar när jag sover som en kratta. Närmare klockan 12 sitter jag vid frukostbordet och kollar utsikten. 

Lite glädje att fotografera när fåglarna landar i fågelträdet.

Vid -8 grader tittar några fram.

Det är lite svårt med ljuset här utanför… när denna kanalje dök upp så slängde jag bara iväg i ett försök. Nötskickan är mycket skygg men så vacker.

Kontrasterna mot solen som visar sig lite kontra grenarna tycker jag är fin.

 

Men klockan 13:20 är vi allt ute på prommis, Nacka Hemmanets ladugård passeras. 

Det var ett härligt fotoväder. 

Solen tittar då fram eller upp om man tycker så 🙂

Hunn & fru. Här blir det aldrig mycket snö, det blåser väl åt sidorna…

Den här platsen kallar vi ”Ängen”

Den östra Nackabäcken.

Jodå det bet lite i kinderna. 

Hemma på gården igen. 

Och ett glädjande tecken är att just nu klockan 03:31 ligger elpriset på 6 öre/kWh i mitt distrikt när detta inlägg publiceras 🙂 Jag vaknade förresten till vid 02 tiden… så jag passade på att köra diskmaskinen och laddade en 40 graders tvätt på en gång.

 

13 svar till “Jag är sen varje morgon ur loppislådan.”

 1. Helt underbara naturbilder, känner tacksamhet för det, återigen, tack. 🙂
  Elpriserna ja, jösses, bra att vakna till på natten ibland.

  Ha en fin kväll Åke.

  • Tack Micke! Jag måste röra mig, vaknar med värk liksom… tar mig en promenad ibland med min fyrbente vän. Ett par timmar i rörelse kan jag lägga mig ned igen.

 2. Du bor makalöst vackert och vinter är fint på bilder♡
  Tråkigt att inte sova om natten, men du nyttjar ju din sömnlöshet på ett bra sätt. Ha en bra eftermiddag!

  • Tack LillaSyster! Jodå jag bor vackert, jag såg denna potential när jag ville hit 1989 (började med att köpa 1000 kvm, nu har jag 6500) Jag började kapa ned skogen och sedan fick ta mina första spadtag med att planera marken. Nu har det mesta gjorts med maskiner och lagt ut mycket fyllningsmassor och matjord. Jag började med 0 en gång. Sova är inte så tråkigt som en arbetsgivare sa till mig en gång ordagrant: Åke visst är det bra att vara vaken på natten, man tänker så bra? Lite skämt där för det tar på krafterna.

 3. Måste säga att du håller på att träna inför pensionen. Är man pensionär är det fullt normalt att man äter frukost vid lunch så att säga. Men att vakna klockan 2 ar jag nog aldrig gjort, det är mera vid den tiden jag lägger mig;-)
  Makalöst fina bilder. Åsså är jag väldigt impad över dina fågelkunskaper. Du kan ju varenda fågel du ser. De inzoomade bilderna och soluppgången eller om det var solnedgången är magiska.

  PS. Kan inget om elpriser, men 6 öre/kWh – är inte det normalt och väldigt billigt… DS.

  • Tack BP! Träna för pension!?!? då är man ju gammal 😉 Nej dit har jag en bra bit till 🙂 Jag vaknar så fort jag rör mig… nacken kommer i kläm liksom. Jag är bättre men långt ifrån bra. Fågelkunskaper: Njae… eller man lär sig hela tiden och det är samma som kommer tillbaka. Jag är inte riktigt nöjd med bilderna, det saknas ljus, blir bättre framöver våren när solen går in. Men man kan inte få allt 🙂 Bilderna på ängen var liksom mitt på dagen, så solen stod som högst.

 4. Vilka fantastiska vintriga bilder du har tagit, småfåglarna blev så så fina på bild! Å det vintriga landskapet, wow! Fast det ser kallt ut ja….
  Då är vi två som inte sover speciellt bra på natten, är inne i en jobbig sömnlös period nu, somnar lätt med vaknar mitt i natten och kan inte somna om, ack ja….mina sömnrubbningar beror dock på mitt nattarbete ( och en väldigt mörk januari månad tror jag!)
  Ha det fint!

  • Tack Susjos! Det har varit hyffsat kallt nu en tid… jo det är jobbigt när man inte får sova tillräckligt.

  • Tack så mycket Jossu! Ja det är en stor lycka att få sitta så här varje morgon och starta upp dagen. Det var tanken då jag byggde denna matsal att få vara nära naturen. Jag får se mycket fåglar och djur här.

 5. Vilka fina fågelbilder du lyckats ta. Du måste ha en bra kamera. Jag har massor med fåglar hos mig och inte bara en pärskrika och visst är dom vackra men de elakaste fåglar man kan tänka sig. Det är väl en fyra-fem här och dom skriker fult och jagar bort alla småfåglar och fyller näbbarna med mat och rensar fågelbordet på nolltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *