Some image

Jag saknar så min far…

Johanna har åtta teman hon lockar oss att skriva om 🙂 Idag kom nummer två: Jag saknar…

Där kommer min far först.
Min kära pappa lämnade jordelivet alldeles för tidigt… jag hade precis fyllt 30 och mitt barn var året gammal, dessförinnan hade han varit sjuk i 10 år…

Min far satte en kamera i min hand innan jag fyllt 6 år ens. (kameran finns kvar liksom de första bilderna)
Far lärde mig filma i tidig ålder också, fick följa med på många filmuppdrag.
Han gjorde reklamskyltar som jag fick delta i/med, han var en duktig fotbollsmålvakt så mycket tidigt fick jag fotbollsmålvaktshandskar, lika så hockeymålvaktutrustning kompletterade han mig med redan vid åtta års ålder. Jag slängde faktiskt min svarta slitna plockhansken bara för något år sedan…

Fiske och båtliv kom tidigt, mor vid kameran 🙂

Att skapa med mina händer lärde han mig också naturligtvis. Här kommer ett bildbevis hur man täljer barkbåtar, jag måste vara kring året gammal.

Här var jag 6 år gammal och var med när far byggde vårt nya hus. Bilden till vänster jobbar jag på gjutformen. OBS lägg märke till kniven jag bar! Jag tror jag fick den av min farfar. Jag fick lära mig vad en kniv skulle användas till. Fiske, barkbåtar och tälja. Skar man sig vart det plåster… Snickarpenna fick jag av min morfar som var utomordentlig duktig på att snickra och såga stockar på sågverken som fanns här i distriktet.

Fiske ja, min far var alltid ledig mitt över dagen så ofta vart det en fisketur (jag var då 12 år gammal)

Min far året 1971 alltså 41 år gammal. Jag har plåtat bilden såklart från en av alla fisketurer vi gjorde 🙂

Förra julen hade jag möjlighet att bjuda hit min fars bäste kamrat från ungdomstiden, de lekte visst Märklintåg medans jag låg på en filt 🙂 Vi har alltid haft god relation. Det bästa med den middagen var till kaffet efteråt, där Stor Åke sa: Roland skulle vare stolt över dig allt du byggt 🙂 Jag var nämligen med till många ställen där far snickrade eller hade ritat byggnader.

Ibland hade jag velat haft han att rådfråga…

Johannas eget inlägg

12 svar till “Jag saknar så min far…”

 1. Du brås på dina far med andra ord! Om han tittar ned på dig så är han troligen väldigt stolt över sin son:-)

  PS. Min pappa var också fotbollspelare och köpte målvaktshandskar åt mig tills jag la av med fotbollskarriären som målvakt vid 44-års åldern – ungefär som Dino Zoff;-) DS.

 2. Tack för de ordern. Jo jag känner det 🙂

  Aha du höll på lite längre, kul 🙂 En annan fick upp ögonen för mopeder, mc, bilar, båtar och något som kallas för tjejer 😉

 3. Jag förstår din saknad och avundas dej på flera sätt. Du hade en far, inte jag. du lärde dig saker av honom , det har inte jag. Du har gamla bilder/fina minnen kvar, inte jag !

  Svar: Min mor påminde mig för något år sedan vad jag sa på begravningen när vi två stod kvar vid kistan: Jag har inte haft någon pappa på 10 år. Jag är så tacksam för de 20 år jag fick med honom, jag brukar tänka på dem som får växa upp utan far… du berättade nyligt om din far… synd.

 4. Så vackert och fint inlägg om din far och er relation =)

  Ja det är min lille pojke som satt i hennes knä. Hon somna i i 2december 2016, så hon hann uppleva nästan 2år av Hugos liv i alla fall.

 5. Tack så mycket JUNITJEJ och tack Johanna!
  Vill bara meddela att den där platsen med båten och uthuset har jag varit till ikväll. Den ligger 9 mil innåt landet, allt är sig likt där 🙂 Jag var dit med ett hörnskåp till stugan. Lillebror som äger den kommer upp imorgon 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *