Some image

Jag ser mig ut en morgon – Inga älgar i sikte.

Solens strålar tar sig just in på Nacka. Klockan är några minuter över sex denna morgon. Jo jag har försovit mig 😉 Ni kanske kommer ihåg den björk jag vaknade utav som slog i taket i augusti… grannen hade tagit ned sitt skifte och lämnat lite. Kan berätta att tre stora björkar blåst i backe nu i höst. Men utsikten vat inte så tokig. Ljuset blev bättre och vi kommer att få fler soltimmar på tomten. Jag har kapat björken till tomtgräns.

Strax innan snön kom såg jag tre ryggar på älg här. Två årskalvar och kon. Jag stod bara still och njöt av utsikten. Gissa hur många gånger jag sitter här numera med kamera… det här var bara en sådan här morgon man önskade sig en liten älgvandring i dimman.

Nu är det inga rörelser i skogen. Det ska kalvas o sånt… jag vet i dagsläget inte hur många älgar det finns på Alnö, men enlig bönderna så finns det för många som förstör skogen. 

Men man kan ju få drömma ändå att en tolv taggare går in i sökaren på min Nikon i dimman 🙂

Här bakom ser ni ängen där topsviporna har dykt upp.

Jag lovar att återkomma då älgarna sitter på minneskortet och helst i en dimmig morgon.

Jag satt en stund på 4 hjulingen där igår, jag fick ett möte med en tofsvipa.

Samt ett rådjur som kom uppifrån skogen. Jag hade middag på gång så jag fick inte vara borta så länge… när man är ute i naturen kan man lätt glömma bort tid och rum som ni kanske förstår 🙂 

 

 

 

6 svar till “Jag ser mig ut en morgon – Inga älgar i sikte.”

  1. Tack för de vackra och stämningsfulla morgonbilderna Åke! Du bor verkligen på en härlig plats!
    Önskar dig en fin dag!

  2. Tack Anki! Jo jag ska inte klaga… direkt när skogen togs ned tänkte vi på en av hundarna, hennes skog var förstörd, hon skulle stått och skällt på skövlingsmskinen hela dagarna 🙂 Nu tog det förvissa bara 2 dagar att fälla denna skog.

  3. Första inlägget från din tomt utan snö, bara en sådan sak:-) Du och Anki är ju riktiga morgonmänniskor, så jag som är nattuggla får uppleva hur det är att möta naturen ”mitt i natten”. Älg och rådjur – vet inte när det är jaktsäsong hos dig (här är det oktober-januari), men är inte du med i ett jaktlag också? Kanske din fyrhjuling (med släp) kommer väl till pass för transport av älg till slakteriboden;-)

    Tycker alltid att det är sorgligt med när man skövlar skog. På vissa ställen har ju Moder Natur tagit en gruvlig revansch, bland annat i Brasilien.

    • Man måste ta ned skog då kontrollanter säger till annars blir det böter, eller dom gör det själv och skickar faktura. Den får inte blåsa ned tex. Grannen opererade ett knä i höstas annars kulle jag suttit med på pass och smockat i mig mackor 🙂 Tänk dig en morgon i dimma klockan 05 och djuren kliver in 🙂 Och vi for 04 😉 Tjoho 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *