Some image

Jag vaknar upp en vanlig onsdag.

Lurarna åker på och vaknar upp till Uffes sång ”I ett vinterland” till Janne Barks vackra gitarrspel.

Ute ligger snötäcket så vackert, nej det är inte norrsken i barkunden utan det är Timrå Sundsvalls flygplast som lyser upp. Håkke och grabbarna sitter i sina snöfordon och flyttar undan snö på banan i fullt lyse, snövingarna viner ända hit.

Nålen dallrar på minus 8 ute nu och jordgubbsplantorna, potatisen, dillen, morötterna mm har gått i ide.

Släden står lite på hippsom happsan men den lyser så gallant 🙂 Familjen rådjur har trippat förbi i nattens ljus. Om det inte är Eije älg dom stora spåren ser jag nu.

Vad har hänt utanför Nacka då?

Äntligen som jag längtat att få man köpa smycken av Pokemon 🙂 Snart kan du köpa fina Pokemon-smycken (msn.com)

Sedan står jag alltid bakom en kapten. Test visar – Marco Polos kapten kan ha rätt (msn.com)

Årets Jul värd, det var ju skoj. Man kan inte gör alla till laggs, jag vill sitta under korkeken och äta min sillbit, skinka och rödbetssallad och lyssna gärna på hans ljuva stämma mellan Carl Bertils julaftons utdelning av grytlappar och spritflaskor och som grädden på moset ”Kan du vissla Johanna” 🙂 Icke är att förglömma Piff & Puff eller när Kalle & Co ska campa på soptippen såklart. David Batra – Wikipedia

Just ja bomber och granater har tydligen inte tagit slut än. Men vi ska tydligen pumpa in pension spar i sånt hädanefter, porr & sånt verkar offside.

USA: Våra underrättelser visar att Hamas har haft baser under flera sjukhus (msn.com)

Den globala uppvärmningen har tydligen tagit ledigt en stund, för i norr vart det lite ender minus 32 grader.

Rekordkallt i Lappland – kylan sprider sig (msn.com)

Sverige möter vintern: Extrem kyla och snöfall i flera regioner (msn.com)

Håll koll vänner och bekanta på detta, jag har en story: X antal år sedan hade dåvarande mågämnet kikat på en tv, tillslut bad han mig följa med och baxa in den i hans VW buss (rymdes inte i något annat) Söndagskväll stod han och slog sig på bröstet och sa: Ja det var sista dagen på detta pris som försäljaren sa! Vad tror du den kostar imorgon? Den är billigare sa jag. Måndag morgon ringen telefonen 09:05 en arg Henske skriker i luren: Jag är i Gävle och sitter och på ett företag och fikar, här ligger ett blad och berättar att min tv ÄR SÄNKT MED TRE TUSSEN!!! Swedbank varnar för prisfusk inför Black Week: Bolånetagare påverkas (msn.com)

Och jag som trodde Mini Foppa längtade hem till vackra Alnön på heltid. Uppgifter: Emil Forsberg lämnar RB Leipzig efter skambud | Fotboll | Expressen

Och grannlandet Norge öppnar börsen. Norge gör jättebeställning av nytt luftvärn (msn.com)

 

Vi sköter om oss och håller Covid så långt ifrån oss det bara går, detta var min andra resa med skiten. Så här utslagen har jag aldrig varit utav en influensa i hela mitt liv.

En fortsatt trevlig onsdag till er.

 

6 svar till “Jag vaknar upp en vanlig onsdag.”

 1. Tycker att Batra är en go gubbe och platsar som julvärd, absolut…ser fram emot det.
  Inte för att jag kikar så mycket på det men ändå, blir ju Kalle anka naturligtvis och karl Bertil.
  Snö hos er, lite avundsjuk blir man ju men tids nog får vi väl det här också.

  Ha en fin dag nu Åke.

 2. Skönt att du är på banan igen….konstigt att vissa drabbas hårdare eller fler gånger…..
  Fint med vinterbilder å extra kul att du hade lite inlägg/utlägg som kunde platsat hos ”Betraktarministern”!

 3. Kul att du verkar vara på bättringsvägen. Hoppas innerligt att även din fru har kommit över det värsta. Batra som julvärd – har inga åsikter där, då jag knappt vet vem det är, förutom att han är gift med före detta statsministern.
  Det där med Black Friday/Week/Month – de flesta går nog på det, för innerst inne vill vi nog alla göra ett fynd. Men med åldern har jag slutat köpa elektronik, så jag lär nog inte luras;-)

  På BBC Vädertjänsten har dom i en vecka nu påpekat att det är kallare än vanligt för årstiden i Skandinavien och betydligt varmare än vanligt på Kanarieöarna, Portugal och Spanien. Ja, man kan ju fråga sig varför vi bor där vi gör…

 4. Kul med Batra som julvärd! Blir säkert jättebra. Eländigt när en blir så utslagen, men du verkar på bättringsvägen, hoppas det är samma med frugan. Vi har det fint och varmt just nu. Men nästa vecka kryper det neråt igen. Ha en fin dag!

 5. Jösses vad snö, jag är inte det minsta avundsjuk -men vackert att se på. Men ack så tråkigt att skotta.
  Din släde är så fin – villhöver! Men då blir nog maken galen på mig.
  Krya på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *