Some image

Jerry Lee Lewis ”The Killer” stämma har tystnat.

Telefonen klingade till flertalet gånger igår: Du vet om att Jerry Lee är död? (dottern, kusinen & flera vänner)

Född 28 september 1935 död 28 oktober 2022.

Så igår kväll hade jag en stund för mig själv.

Familjen intecknade sitt hus för att köpa den unge Jerry Lee ett piano. Pojken satt 5-7 timmar om dagen vid sitt pianot från 9 års ålder tills han var 21 år gammal. Jerry har förstås en stor plats i mitt musikhjärta. Har dessutom fått se min barndomsidol Lewis live  (Bildbevis finns såklart från Solna hallen)

 

Jag vill inte påstå att jag i början av 60 talet bara hade fått Jerry på hjärnan, men han vart snabbt en idol. Året 1964 var jag 5 år och mina minnen kommer nog mer från 66 när rocken började ta fart i min hjärna… Bootsen var jag riktigt fascinerad utav, och min mor skodde mig snabbt i dem. Jag använder fortfarande lika pik med rätt klack förstås. Ni skulle bara sett mina danssteg när Kjella drog en Jerry Lee på bröllopsfesten den 4 december för x antal år sedan. De påstods att mina röstresurser samt rock’n’roll steg skulle ligga ute på någon sajt redan under kvällen. I Pausen berömde sångaren Hjelm mina sångtexter… Klart jag kan min Jerry Lee svarade jag.

Förra helgen gick jag på konserten med The Legends (present av Pluttens Mamma & Pappa)

Här tar Jerry Carlsson i om som bara tusan när han hyllar Jerry Lee. Det var mycket vanligt att Jerry välte stolen och rockade loss eller som här dansade på pianot samtidigt som han sjöng.

Bootsen kom ofta med på en trudelutt.

Så här på farsans födelsedag vill jag också passa på att hylla min fina far. Här en låt man alltid fick höra i jultider som på stora fester eller när bara han satt vid pianot i sin ensamhet… 1:50 in i låten kommer solot som far oftast klinkade och tog ut på. Far skulle blivit 92 pannor idag. Ni vet det här med stå päls. 1:50 var det.

 

Vila i frid Jerry Lee Lewis.

7 svar till “Jerry Lee Lewis ”The Killer” stämma har tystnat.”

 1. Jerry Lee Lewis var även en av mina absoluta favoriter. Favo sången var den första du länkade till. Sedan som kuriosa kan jag nämna att en av mina fotbollskompisar hade fått namnet Jerry just efter Jerry Lee Lewis. Någon hade tyckt att hon liknade honom, och på den vägen är det. Hon fyller 60 nästa år och kallas fortfarande för Jerry.

  • Exakt det kan man lugnt påstå. Han har levt ett hårt liv… så han ar hängt med bra ändå. När jag såg honom sist i Solna hallen fick dom leda in honom, men lira piano det kunde han.

 2. Det är så sorgligt att han nu är ur tiden. Lyckost som sett honom live, vilken upplevelse. Sånt glömmer man aldrig.

  Du kan verkligen din Jerry och vad häftigt att du både dansade och sjöng bra. Jag var 15 år 1964 så jag är urgammal enligt samhällets syn att se på oss.

  Vilken härlig hyllning till din far, så fint

  Tack för ett njutbart inlägg
  Ha en fin tisdag
  Hälsning från Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *