Some image

Jippie, ja Gunnar han kan – Man vaknar upp långt före 05.

Man vaknar upp en tidig torsdagsmorgon och konstaterar att nu är det något fel, jag har nog tappat känslen också för jag har inte ont någonstans 🙂

Kollar lite på nyheter och sånt… Yngve en man och klart bär han Timrå IK tröja. Jag fick klistermärken redan av redan av honom 1963  från den ESSO mack han jobbade på (jag har dem kvar) som låg bredvid vårat hus i Timrå har ett inlägg på ansiktsboka. Gunnar från Alnön har köpt en båt från Stockholm som ska bli färjetrafik mellan Alnön och Sundsvall. På vårat språk säger vi: Från Ö:n till stan 🙂 Båten heter Movitz. Det här ska jag allt följa upp, tyvärr kan jag inte lägga in länken från P4 radion.

Därtill till blir jag även glad över att få lyssna i mina iPad lurar till Uffes låt på tuben, Evangeline.

Hör upp när Karin Hellqvist lägger på stråken efter 50 sekunder och Janne Barks fina plock på den akustiska guran eter 1:50.

Poängtera också att Uffe blev 71 år detta år då den spelades in. (låten skrev han 1988)

Jag tycker det ser ljust ute när jag sneglar mot rullgardinen… undra hur mycket snö det föll i natt ? Nere hos mig vid havet har det nog inte kommit så mycket.  

Och tänker på alla som bytt till sommardäck, nu ökar det jobb för bärgarna igen… jag som vill att Hansson ska frakta min traktor till en kompis med bärgaren för att gå igenom spridarna. 

Men först ska fot***ulen i pjäx**vulen med vakuumpumpen som en ständig följeslagare och min handväska med slangen till. Jodå den har laddats i natt så nu håller batteriet utan varning till klockan 18:0 kanske Det gäller att få ordning på grejorna i rätt ordning liksom… 

Smyger mig ut i hallen och tittar försiktigt ut.

Inte så farligt 🙂 Men båten är lämnad sedan augusti, och BMW:n har precis vi lyckats ta fram sedan den stått insnöad hela vintern. Nu står den på laddning. Stegen och brädan uppe i hörnet är mågens påhitt, ja det lämnades efter han skottat taket i vinter. Artic caten står parkerad framför bron såklart. Min enda kontakt med den yttre världen för mig själv. Ni ser lådan där kaffetermosen och bullan ska förvaras och minst en kamera 🙂 

Jag smyger fram tre smörgårdskex ( jag vill inte visa att jag breder tre) 

Facit har alltid smoothies i kylskåpet åt mig, så det får föla med ett glas ner ill compjutor platsen. 

Blir inte glad åt denna syn, det är förmodligen det skadade rådjuret som har varit framme i natt. Det har ett skadat framben, jaktledaren Martin är informed ja. Ni mins han som åkte omkring och letade kalven som smitit med geväret på axeln i traktorn. (från ko släppet) 

Nu börjar de små pippina komma in till haket. 

Som ett brev på posten dyker fru hackspett upp också.

Sekunden senare hoppar söta Kurre in i bild 🙂 

Allt räcker till, bara de krafsar upp snötäcket.

Nu kom de gula pippina in för landning också 🙂 

Ja allt som händer en morgon på Nacka City. 

Hipp hipp hurra nu kan Sundsvallsborna ta sig ut till Alnö i sommar.

 

 

 

7 svar till “Jippie, ja Gunnar han kan – Man vaknar upp långt före 05.”

 1. Ett härligt inlägg som gör mig på bra humör! Skönt att du vaknade smärtfri … håller tummarna att det håller i sig!
  Färjetrafik in till stan … vilken bra idé!
  Fina bilder från ditt fönster!
  Önskar dig en fin dag … men ta det lite lugnt så det inte blir några onödiga bakslag!

 2. Coolt med ”egen” färja å imponerande att du har klistermärken kvar sen 1963! Minns de gamla hederliga mackarna som delade ut klistermärken å annat reklamgrejs…..synd att man inte sparat, man blir tydligen nostalgisk på gamla dar…..

  Fortsätt njut av naturen å livet!

 3. Nu har det vänt! Du är på G på rätt sida av smärtan! Ett fint och härligt inlägg att läsa.
  Tack för uppdateringen av allt som händer hos dig och utanför …alla djur etc..snön ja, den är som den är den. Det är ju fortfarande april.

  Allt gott!

 4. Härlig nyhet där med färjan, fint av Gunnar att starta upp det.
  Snö ja, lite onödigt kan jag tycka, men det är ju som det är, bara att vänta ut den, nån gång blir det sommar. Så fint djuren delar med sej där hos dej, men vad har hänt med rådjuret?
  Jag gillar fotot från fönstret med den vackra himlen.
  Ha en fin kväll,
  Marianne

 5. Äntligen!!! Såååååå skönt att vakna smärtfritt. Håller alla tummar och tår att du klarar dig utan smärtor framöver. Underbart!
  Sedan har du ju kostnadsfri underhållning hos dig också. Kurre är som alltid min favorit. Kul även att BMW:n har kommit upp ur sitt ide. Snön har sjunkit undan rejält hos dig, vilket du troligen är oerhört glad över.
  Skoj med en färja från ön till stan. Hoppas att den får ett fint nytt namn också:-)

 6. Bäst måste ju vara att du inte har ont=) Alla andra bilder är ju en bonus!
  Stackars rådjur hoppas att lidandet snart tar slut.
  Ha en bra kväll!

 7. Nu har jag läst dagens och gårdagens inlägg. De ger mig en enda känsla, glädje! Det märks att du är på rätt väg. Jag håller alla tummar för att det fortsätter så.
  Gillade musiken också.
  Fast lite ledsen blev jag över rådjursspåren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *