Some image

Julen plockas ned.

Eller vikes ned är kanske bättre rubrik.

Adventsljusstakarna räknas ihop. Tre i gäststugan får plockas ned senare, liksom de två i gamla huset. 

Allt det här har mycket att göra att el-tariffen är alldeles för hög. Glädjen med julen har liksom sänkts.

Min elförbrukning under december låg endast på 1563 kWh, så jag känner mig nöjd ändå.

Men drygt tre kronor / kWh från mitt el område är så ledsamt.

Läste just om en i tidningen här hemma om en familj som fått 18000:- i räkning för december.

Min fyrbente vän ser rätt fundersam ut…

Nä ta och släpp ut mig i stället.

Ho ho nu är jag inne igen 🙂 

Så där ja, nu ligger Jesus & polarna nedpackade i lite över 10 månader… 

Nåja… lite glädje finnes kvar 🙂

7 svar till “Julen plockas ned.”

 1. Den där lilla glädjen är grann, vacker och randig men är den god? Söt förstås.
  Ja, nu är snart den glada julen slut och bara ljuset återkommer lite mera så kommer julen att kännas avlägsen igen.
  Här plockar jag också ner, sakta mak, det lilla jag hängde upp, sakta mak. Adventsstjärnorna kommer att vara saknade nu när grändbelysningen saknas, så kanske en stjärna får hänga kvar som ett ledljus i mörkret? Tror det!
  God helg önskas!

  • Tack! Nej den är inte så god, den är för stark smak. Det var två denna jul men den godare är uppätna. Ledljus är så fint. Jag spar mitt slädljus ett tag till…

  • Tack Chrisian! Hemma hos oss är det frun som bestämmer har ”vi” kommit överens om 😉 Julen fick inget roligt inslag i år, barna har varit här, elen är inte så kul och så svärmor som drog in årorna. Släden får glimma ett bra tag till och lutfisken är ännu inte serverad på bordet 🙂 Inte alls omöjligt att det yngre barnet (hon som skjutsade er) dyker upp idag när det vankas lutfisk 🙂

 2. All in är ju bara förnamnet! Som Christian säger så har ni åtminstone gamla julpynt som betyder nåt. Men då jag inte är en ”julmänniska” och dessutom är lat ser jag inte poängen. Däremot älskar jag din LEDade släde. Den får dy gärna ha kvar året om, men åtminstone till och med april;-)

 3. Släden får stå kvar och lysa bra länge till såklart, den fyller flera funktioner på min gård. Grannen har sin framme året ut, på sommaren pyntar frun i huset där med stora höns. Jag har för mig jag visat det minst en gång. Våra julpynt har oftast en historia. Dessutom har jag en tradition att minst införskaffa en ny prydnad. I år vart det två faktiskt, en tomte som åker släde från Rusta som blinkat och det andra två dekorations stolpar (från Panduro) som lyste upp Margits tomtesamling i hallen.

 4. Jasså … är det redan Tjugondedag Knut hos er 😉

  Normala år skulle jag själv kunna tänka att det är dags att få bort julen, åtminstone pyntet. När helgerna är över blir man lite trött på prylarna man dragit fram.
  Men i år har vi inte varit hemma och fått njuta av julatmosfären i vårt eget hem, så jag känner inte samma brådska som vanligt.
  Fast det blir alltid så mörkt när stjärnor och ljusstakar försvinner, så dessa orkar jag med längre även i vanliga fall. De kommer alltid bort sist.
  Elförbrukningen är en viktig sak, men vi har försökt göra vad vi kan på andra sätt. Bytt lampor där det går och ser till att ha det släckt där vi inte är … osv
  Vi har också haft en rimligt räkning. Vårt elavtal är väldigt bra … Tycker synd om alla dem som drabbats hårt 🙁

  God fortsättning <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *