Some image

Knak brak och sprak från havet.

Jag hörde ett riktigt knakande ute på havet… ropade in och bad om min kamera. Hade hört av Niclas som jobbar på Sundsvalls Hamns isbrytare att dagarna innan var 10 cm tjock.

Nike (MT) bryter fram med isen i fören i 10,5 knop.

Samtidigt hör jag liksom som ett stereo ljud, jodå mycket riktigt kommer från brytande i isen från vänster Silva (G) i 11,7 knop med is i fören .

Lille Tuss hade rusat med ut och undrar nu vilka djur eller fåglar jag skulle fota 🙂

Druvorna är djupfrysta.

Nu möts de i farleden. Krockar dom?

Nejdå, Silva fortsätter till Liepaja och Nike fortsätter mot Östrand.

11 svar till “Knak brak och sprak från havet.”

 1. Lille Tuss där…vilken sötis 🙂

  Ja man får allt passa på om man ska kunna ta extraordinära bilder av det slaget….bra jobbat där.

  Is har jag inte sett här på många år…fast nu bor jag ju inte vid havet längre förstås men jag tror inte det finns så mycket av det…men jag kan ha fel.

  Ha det bäst nu och god fortsättning.

 2. WOW! Det var då ett riktigt spännande möte (i dubbel bemärkelse) med isbrytarna. Bilderna var ju svartvita, eftersom det troligen var grådaskig väder hos dig, och det förstärkte liksom intrycket. Nästan så man kunde tro att fotona var tagna för 50 år sedan. Häftigt tycker jag.

 3. Kul att du fick se brytarna i jobb. När vi nu kom upp mot Kemi fanns det en ränna men Birka Stockholm (tidigare Paradise) har isklass 1 super och ska klara vattnen här bra. Det gjorde hon också. Här uppe såg vi också några isbrytare i industrihamnen där vi låg och några gav sig iväg ut på uppdrag.
  Klart att Tuss ville vara med och se vad som var på gång.
  Önskar dig nu fortsatt fina dagar,

 4. 10 cm is … här har vi inte fått vinter än. Ska bli nio plusgrader imorgon. Det där med att bo i landet ed varmare nyår än midsommar verkar ju stämma rätt bra 😛

  Läckra foton på dramat till sjöss!
  Önskar dig ett got slut på detta gamla år och ett riktigt bra 2020!

 5. Så spännande verksamhet ute på havet! Där skulle jag gärna stå och spana! Önskar dig nu ett riktigt gott slut och ett ännu bättre nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *