Some image

Presenterar headerbild nr 7.

En mycket kall morgon på väg ut till en kund, något tidig när jag styrde ut ur Sundsvall. Det var mitt första besök till denna verkstad, gäller att passa tiden. Klart havet ligger fryset då nålen passerat -20 grader. Vill minnas att denna vackra morgon så var det närmare -22. Mitt i det hela som en liten prick ligger Draghällans fyr som ledat in fartyg till Sundsvalls hamn sedan året 1878, den var bemannad till 1966. Det finns en massa historier om fyrvaktare som bott där på fyrens lilla holme i ett fint litet hus. Det var ett hårt liv vintertid, det går att läsa att de vart utan julmat en jul, isen bar inte utan den brast, det gick inte att förse dom med dessa varor. Fyrvaktaren hade ansvaret dygnet runt. Om dom vart avbytt på sommaren är jag inte kunnig att svara på ännu. Tänkte ta det bara det lider…

Jag har som mål att ligga där med egen båt i soluppgång. Tänker försöka vara där liksom och pricka in en tidig soluppgång typ i juli – augusti.

Vänster i bild sticker södra delen av Alnön ut, där startar ön jag bor på, det är 1,6 mil tvärs över till mitt hem.

Jag kunde inte hålla mig så jag svängde av E4:an, nu när tiden fanns. Bilden är döpt till: Draghällans Fyr.

5 svar till “Presenterar headerbild nr 7.”

  1. Hänförd, jag är hänförd och nästan snudd på så blir jag religiös av din fantastiskt fina bild. Så roligt att läsa om detta, hur dina headers har blivit till och vad som hände just då. Tack för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *