Some image

#Kvällspromenad #Kattugglespan.

Telefonen ringer strax efter 18:00  -Hej det är Thomas (grannen) Ska vi ut och gå till några uggleholkar. Jag svarar: Jag är på väg!

Vi går en bit, vid 18:50 tiden är vi vid den första holken. Det har inte varit några rörelser här i vår fick jag förklarat. 

20 minuter senare står vi vid den andra holken, här var det liv idag vid 11 tiden berättade han. Thomas har en åtelkamera här. 

Vi väntade…

Och väntade… nu gjorde det absolut inget i den vackra flygardagar kvällen…

Och vipps ca 40 minuter senare dök det upp ett litet huvud som tittade ut mot oss. En mycket rolig och framför allt en trevlig upplevelse. 

Tack för en mycket trevlig promenad Thomas 🙂 

7 svar till “#Kvällspromenad #Kattugglespan.”

 1. Jag har bara sett uggla en gång och det var en liten sparvuggla (tror jag) Jag körde ut från gården på väg mot Klintehamn och där satt den på staketet. Så söt!
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

  • Tack Ingrid! Men så trevligt med din iakttagelse! Jo dom är söt, jag har haft en lappuggla jag har visat upp som satt vid tomtgränsen på en elledning en gång.

  • Helt klart detta vart riktigt häftigt. Värt varenda minut, pippins vet att vi är där, Thomas berättar att dom hör otroligt bra. Under halva tiden ca kom det upp ett huvud… men jag han inte ta skärpan riktigt när jag tryckte av… dessa bilder är lite suddiga… några blad stör liksom (skog j***en) Jag knäckte några kvistar för bättre sikt för objektivet liksom efteråt, då vart det bättre sikt. Vi står i startgroparna för att ge sig ut igen idag i det lätta regnet. Vi är söt men inte gjorda av socker 🙂

 2. WOW! Så häftigt! Har aldrig sett en uggla irl, så jag är så nöjd med din fina bild.
  Sedan fick jag googla åtelkamera. Visste inte att man ”översatt” CCTV till åtelkamera. What next;-)

 3. Tack BP! Det här var riktigt häftigt att få uppleva ska du veta. Likaså att jag fick följa med till denna plats. Kameror finns i många varianter idag, tekniken har nått långt.

 4. Ugglor ät ju stolta och fina fåglar, har bara sett en enda under min livstid, hoppas det blir åtminstone en gång till i jordelivet.

  Ha en underbar lördag Åke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *