Some image

Lite fredag ur en lins.

Det vart en mycket vacker dag på ön, -10 grader på ett ungefär och solen visade sig fina sida. Mats & Bettans Paddock passerar jag här på hemväg. På Skyltsöndag imorgon kommer jag visa Nacka 2 skylten härifrån. 

Hundpromenaden/lunchpromenaden gick av stapeln bra precis klockan 12. 4:18 km på 46:41 enligt Runkeper. Det är mycket djurspår att lukta på för Lola som korsar vägen. Här på ängen såg grannen 16 st rådjur i torsdags. 

Tiden framflyttad till 16:15, jag är på väg hem, knäpper följande bilder genom framrutan. 

Ronnys gårdshus till vänster. Enligt uppgift från hembygdsföreningen ska detta tillhöra den gård som är äldst på hela Alnön. Den ska även ha klarat Ryssens plundringar och nedbränningar på xxxx hundra talet. Ladugården syns lite i bakgrunden.

Detta ställe heter Närsta.

Denna lada tillhör gården jag är med och hjälper till att släppa ut korna på grönbete. Det syns lite stängsel till höger, fålla två kan man kalla det. Detta är min plats fram till ladan. 

På varsin sida här betar djuren under sommarmånaderna.  

Nu beger vi oss utför Nacka backarna.

Så här möts man när man kommer hem, ca 700 m rakt framåt huserar admin själv. Kurvan där nere har en lutning på ca 75 grader, gissa hur många som brukar besöka diket under vinterhalvåret… 

Jo det gick en sådan fin räv över gården igår också, tyvärr är den mycket skygg. Hann inte få med den på närmare håll. 

Den tittade upp på mig vid hörnet av tomen. Den har sådan tjock och fin päls, svansen ser helt underbar ut. 

 

 

5 svar till “Lite fredag ur en lins.”

  1. Ett helt magnifikt vinterlandskap med ett otroligt aftonljus. Bilen är underskattad när kvicksilvret kryper under -10 och det börjar bli svårt at fota utomhus. Läckert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *