Some image

Lola reagerar.

Lola rusar fram till fönsterna, jag släcker lyset i matsalen och greppar kameran. Jo där står mickelräv och kalasar på lite rester från en potatisgratäng.

Det är lite synd att räven kom vid mörkrets skymning.

Det hade kunnat fått varit lite ljusare, för räven var fin i sin röda päls.

Den var säkert på besök i 3-4 minuter, så jag han med att fånga flertalet bilder. Man får ta de chanser man får. Har fått redigerat dem något. Den fick sig gladeligen ett mål mat.

Och vi fick uppleva naturens tjusning.

14 svar till “Lola reagerar.”

  • Tack Ingrid! Jag knäppte på trotts det dåliga ljuset, det är bara att chansa på när man får tillfälle. Tur man har kamerorna framme.

  • Tack Ingrid! Jag knäppte på trotts det dåliga ljuset, det är bara att chansa på när man får tillfälle. Tur man har kamerorna framme.

 1. Vilken grej! Att få möta en räv på så nära håll.
  Genom livet har jag bara sett ett fåtal, på långt avstånd.

  • Ja det är stort att få möta naturen så här. För två veckor sedan hade vi 3 st rävar framme en stund. Dom är lite skygga så man har inte lång tid på sig att fota. Hoppas du får se några flera rävar live. Vi har tur som har så många som är framme här. Två sidor om huset har vi skog och en sida mot havet.

  • Ja du vet ju hur vi bor. Det här sista rummet med fönster över hela väggen var en tanke när jag byggde det.

 2. Underbart att få se en vacker räv, och en frisk sådan, ingen skabb som gått hårt åt den fina pälsen. För ett par år sedan hade min kompis en hel rävfamilj i sin närhet och hon följde med spänning de små ungarnas framfart. Innan hösten kom var alla borta, hela familjen drabbades av detta gissel, rävskabb…så sorgligt! Mina hundar har också drabbats ibland under åren, men de kan ju få medicin till skillnad från rävstackarna

  • Ja det är kul att få möta detta djur. Ser vi någon skabbräv ringer jag jaktlaget direkt så de inte får plågas. För två veckor sedan hade vi tre st framme på samma ställe.

 3. Grattis till den bildserien! Å tack Lola, att du uppmärksammade husse att det fanns en räv i trädgården:-) Den räven ser ut att vara ganska ung och väldigt välnärd. För några år sedan fanns det en räv i vårt bostadsområde som någon fotade. Det stackars djuret var full av skabb på svansen.
  Så tacksam för din fina räv:-)

 4. Tack BP! Jo det är bra med en allert vakthund, hon har full koll. Vi har många rävar i omgivningen nu. Det var fram en ikväll också. Vem såg den först tror du? När dom får skabb blir hjärnan deras också skadad, de du blir rätt underlig. En gång när vi hade hans kom det fram en fast vi var ute på gården med hönsen och skulle ta någon höna, fastän vi skrek reagerade den inte.

 5. Mästerfotografen har varit framme ser jag och motivet är så vackert! Hade det varit ljusare hade den kanske inte vågat sig fram. Ha en bra kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *