Some image

Lördagen vaknar upp 04:13.

Efter en turbulent vecka och fastän jag somnade strax före 00 igår kväll fick jag kliva upp… kan ju inte bara låta fritiden sovas bort.

Träffat prällen med hästsvans. Begravning av svärmor med 101 år och 279 dagar på jorden och slutligen farbro doktorn på plåsterkåken. Dvs tre gånger på fastlandet denna vecka. 

Jag hittade i alla fall två bortglömda lussekatter i en påse på bänken, smakade inte som nybakta men jodå det gick att mumsa i sig på 🙂 

Satte igång en brasa och brände på en kanna.

Dukade på min fina bricka under tiden. 

Bar ned till matsalen medans vattnet kokade upp.

Jodå, där ute ligger kylan på – 14 grader…

Inget snö i sikte. Men snödjupet på värsta stället låg på typ 75 cm igår. 

Men int gör de nått, de ä ju vinter 🙂 

 

12 svar till “Lördagen vaknar upp 04:13.”

 1. Så det kan bli! Jag har just varit i frysen och konstaterat att jag ännu har en påse lussekatter kvar och så är en det första foto i ditt inlägg lussekatter.
  Du har haft en jobbig vecka förstår jag. Hoppas att du får en fin helg i alla fall!

  • Jodo helgen blev bra. Lussekatter är gott, jag saknar bara russin, frun väljer bort dom, men nästa jul ska jag vara med…

 2. Begravningar är ju som de är, sorg och glädje över fina minnen av en människa, har svårt för begravningar egentligen, man vänjer sig väl aldrig vid sådana sammankomster.
  En jobbig vecka för dig, det är ju som det är.

  Ta hand om dig Åke.

  /Guldkryckan.

 3. Ja, det var en turbulent vecka. Troligen inte nåt du behövde med nackskadan du lider av. Men hoppas att det går åt rätt håll för dig. Skoj att Fikabrickan används flitigt av dig:-)
  Sedan får du berätta vad läkaren på plåsterkåken sa om ditt hälsotillstånd.

  • Min skada går liksom upp o ned… fikabrickan står alltid framme 🙂 Jodå min läkare förstår mig och ser när han studerar mig.

 4. 101 år, vilken teknikutveckling hon fått uppleva. Aldrig kul med begravning- men det går ändå lättare att acceptabelt efter ett så långt liv.
  Så mycket snö du har.
  Önskar dig en fin söndag!

  • Tack LillaSystern! Ja svärmor har hade varit med om en otrolig teknikutveckling. Och snön är ett eget kapitel, men det har väl inte snöat klart än 🙂

 5. Om jag fattade detta rätt så blev din svärmor hela 101 år gammal. . Än om hon blev så gammal så är det alltid sorgligt när nån går ur tiden. Vi har snö här också men inte lika mycket som hos dig.

  Vad mysigt det ser ut med brasan så man vill bara sitta där och ta sig en kopp kaffe och en lussekatt 😉 man blir varm av bilderna.

  Ha en härlig söndag
  Hälsning från Malin

 6. Tack Wiper! Ja svärmor skulle blivit 102 i mars den tolfte. Ja en brasa är underbar, i morse hade jag -18 då är det skönt att elda på en brasa och koka kaffe på spisen igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *