Some image

Lördagsnöje eller ombyte förnöjer.

Drog iväg till kusinen för att skjuta in ett rote tak. Klockan 08:50 rullade jag in på gården, tio minuter före utsatt tid.

Jodo han hade reglat på bra 🙂

Check, kapsågen går åt rätt håll 🙂 

Spikpistolen fungerar perfekt. Nu tog vi 5 minuters paus.

Bara att gå på!

Jobbar man bra kan man få sig en långburk 🙂 

Eftermiddagsfika. Mycket vatten gick det i värmen.

Kusinen provgår det färdiga rote taket.

Så vart det några glas vatten till då med kaffe,,,

Vi hann med två vändor takpapp, sedan vart det kväller. Stämplade ur 17:30 🙂

 

6 svar till “Lördagsnöje eller ombyte förnöjer.”

 1. Å jag som trodde att både lördagar och söndagar är vilodagar. Inte på Alnö. Jag har förstått det;)
  Å vad ni har gjort har jag heller inte hajat. För vad ”skjuta in ett rote tak” är kinesiska för mig. Det är nog en himla tur att jag/vi bor i en HSB brf. Då lyfter man bara luren;-)

  PS. Du är ju inte ifrån pensionen. Du kommer älska all frihet och kunna pyssla med både det ena och det andra. Dessutom rekommenderar jag att du anmäler dig till Veteranpoolen i Sundsvall. Då resulterar din hobby till och med i pengar;-) DS.

  • Alltså min mormor sa på tidigt 70 tal: Vila det får man göra i graven. Och mormor föddes på denna ö jag tror det var 1902…
   Man säger oftast ”spika rote” nu vart det till at skjuta med spikpistol, alltså inga hammarslag. Det är u stort sett spåntade bräder. Spånt menas att de går ihop som ett pussel kan man säga och det blir både starkt och tätt. Lägges oftast som första bräda på ett tak kan man säga.
   Till pensionen har jag lååångt 😉

 2. Rote som uttryck för att lägga tak är nytt för mig också. Regelverket i den utbyggnaden ser ut att kunna hålla upp hela huset om det skulle behövas. Gediget jobb.

  • Jo det är ingenfuskare i farten här inte. Vi kan få bra med snö. Det ska bli båthus, här ska det så en båt han köpt av mig för x antal år sedan, mycket mer går att förvara undan för vinterförvaring som trädgårdsmöbler osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *