Some image

Lucia 1964 & 2022

Mors och fars tålamod måste varit betydligt mycket längre än Luciatåget. Dessutom ska tilläggas att mor klippt som trixat och sytt våra dresser, tänk bara bestyret med strutarna.

Syskonskaran har deltagit i några Luciatåg genom åren som ni förstår.
Poängterar att i familjens barndomshem tog vi stark tro på Lucia.

Lillasyster Eva valdes att bära kronan, lillebror Anders alias bassist och sångare i Woodstate fick jag staga upp, han var inte ens året fyllda här. Det hördes inte mycket av lillbrorsans stämma just då, kanske han spånade på Luciabullen och mors goda pepparkakor förmodligen.

Av skuggorna synliga var farsans fotolampor på, så detta finns på film med.

Mor pushar på oss och försöker ställa syskonskaran rätt i ledet, farsan fotar ju som sagt var.

Vi samlar oss här för att gå upp och lussa för vår kära farmor Elin och farfar Osborne.

Visst är vi alla söta? Denna bild fyller just 58 år idag.

Att det inte finns något årtal på kortet betyder att farsan både framkallat och förstorat bilden.

Lillebror är 8 månader här, admin är 5 år och lillsyrran är tre år.

Året 2022 sitter husmor med sin Husqvarna och syr om någon blus, husfar fotar och har plockat fram en kaffekopp och nybakt lussekatt. 

Lucian inköptes för 20 spänn förra året på second hand.

 

 

9 svar till “Lucia 1964 & 2022”

  1. Inte bara en härlig bild utan vilket roligt och detaljerat minne du har från det Luciafirandet. Å fotointresset har du ju verkligen ärvt av din pappa:-)

    • Tack BP! Jag har nu kommit på att farfar också fotograferade… har fått en bild av min engelska lärare (lånat hans fotoalbum o scannat av) Bilden är tagen typ 1934 av min farfar med bälgkamera jag har 🙂 Bilden kommer inom kort.

    • Tack! Jo lillebror had gummiben här 🙂 Du vet som storebror hat man fått agera stöttepelare hela livet. Inte allt för längesedan fick jag veta hur mycket jag stöttat mina mindre syskon sedan barnsben.

  2. Vilka fina stjärngossar! En ann var ensambarn och i skolan sen fanns bara tjejer, inte en enda stjärngosse i flickskolan. Kanske inte konstigt att jag varit gift fyra gånger, måste ta igen det man missade…ler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *