Some image

Man hade nog inte köpt sin sista kamera :)

Nikon D90 har fått en uppföljare
Nikon D90 har varit en mycket populär modell bland fotoentusiaster över hela världen, men kameran har hunnit att bli två år gammal, så därför ersätts den nu med en ny modell. Efterföljaren heter D7000, och den är utrustad med en nyutvecklad 16,2-megapixels CMOS-sensor i DX-format, och kan dessutom filma i full-HD-kvalitet med kontinuerlig autofokus.

I D7000 sitter en pentaprismasökare med ca 100 procents täckning, samt en förstoringsgrad på 0,94x.

Kameran har ett hus gjort i magnesiumlegering upptill och baktill, och erbjuder ett tåligt skydd mot damm och fukt som gör att den klarar lite mer utmanande vädersituationer. I D7000 finns även dubbla fack för SD-minneskort, som gör det möjligt för dig att hantera bilder och videoklipp på det sätt du själv önskar.

Det nyutvecklade autofokussystemet i D7000 har 39 fokuspunkter, inklusive 9 korssensorer i mitten. Nikons nya RGB-mätningssensor med 2 016 pixlar ska dessutom göra systemet för motividentifiering ännu mer effektivt. Ytterligare en intressant detalj är seriebildtagningsläget som klarar hastigheten 6 b/s.

Kameran erbjuder ett ISO-omfång på mellan 100–6 400, vilket kan pressas till motsvarande ISO 25 600.

D7000 är utrustad med en dedikerad filmknapp, och erbjuder dessutom ett mikrofonuttag till vilket du kan ansluta en extern stereomikrofon. Kameran kan filma i full HD-kvalitet (1 080p) med kontinuerlig autofokus (AF-F), och via HDMI-kontakten kan du visa dina bilder eller se dina filmer på en HD-TV.

Med D7000-kamerans inbyggda redigeringsfunktioner kan du också välja start- och slutpunkter i dina sekvenser och växla till utvalda bilder för att plocka stillbilder utan att behöva använda en dator.

Till Nikon D7000 går det även att köpa ett nyutvecklat batterigrepp vid namn MB-D11. Det ger inte bara längre batterilivslängd, utan gör det även möjligt att få ett stadigare grepp när du fotograferar vertikalt.

Kameran kommer att börja säljas i nästa vecka…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *