Some image

Man ska vakta sin tunga

… för 3-4 år sedan sa jag att jag köpt min sista telefon, igår sprack de orden…
HTC Daimond 550
Om jag kan ringa på den? Njae… nästan om jag svarar ärligt, men jag kan GPS:n 😀

2 svar till “Man ska vakta sin tunga”

  1. Vad är gps?

    Svar: Vad är GPS

    GPS är en förkortning av Global Positioning System, är det enda allmänt användbara systemet för satellitnavigering och drivs av det amerikanska försvarsdepartementet. GPS utvecklades under 1970-talet men sattes inte i drift förrän i maj 1994. En uppsättning av mer än 24 satelliter är idag i drift, som ger möjlighet för alla med en GPS-mottagare att bestämma sin position (longitud, latitud och altitud), oavsett väder, dag som natt och var som helst på jorden.

    GPS har under de senaste åren blivit användbart i många sammanhang, ett nödvändigt system i modern navigation på land, hav och i luften runt hela världen, såväl som kartografi och lantmäteri. GPS har också blivit en viktig och användbar tidsreferens i vårt samhälle, då signalen som sänds ut från satelliterna innehåller tidsinformation från inbyggda atomur.

    GPS används över hela världen av människor för navigeringshjälp, bland annat i bilar, flygplan och båtar. Systemet kan också användas i truckar, skogsmaskiner och andra fordon. Bergsklättrare eller vandrare har ofta GPS-mottagare som enkelt kan greppas i hand och kan fästas i bälten eller liknande. Även piloter för glidflygplan eller liknande använder ofta GPS för att fastställa avståndet till landningsplatser för att öka sin precision. Billigare GPS-mottagare följer ofta med en handdator, bildator eller liknande. Det finns också utrustningar som är tillgängliga för människor med funktionshinder, som till exempel synskador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *