Some image

Min (a) headerbild (er)

Som ni kanske märkt rullar dom på x antal. 13 st för att vara exakt. Jag kommer ihåg dem alla, med stunder, plats och nästan tid. Tiden kan ju slå en timme hit eller dit beroende på sommartid/vintertid. Det finns en berättelse bakom varje klick. Dom kommer att få en egen etikett som kommer att ligga under egen rubrik på min första sida. 

Bild 1. En dag när allt gick fel 2008, dagen som dessutom bara kommer vart fjärde år. Det strulade på min arbetsplats för mig… allt gick tungt vill jag lova, jag gick in till min chef och sa exakt: Jag dra åt helvetet. Hade en finsk arbetskamrat som svor just så då han blev upprörd. Pära min chef hade förstått att det var tungt för mig… så han svarade snabbt: Jag far du. 

Satte mig i bilen och styrde hem över. Jag bor ju på en ö ute i havsbandet (Alnön) Såg mot söder att solen höll på att gå ned… rattade över ön som det finns ytterligare en lite bro till som förbinder nästa lilla ö (Skorven) Väl framme där efter en promenad på några km var jag äntligen framme vid klipporna med denna vackra utsikt mot söder. Solen hade just gå ned. Jag bokstavligen lade mig ned på magen och började fånga vågorna som slog in. Att det var kallt? Det märker man inte när man hittar sådant motiv. Just på denna dag och precis när solen värmer upp några moln. Tiden då bilden är fångad är klockad till 15:42. Datumet är förstås 2008-02-29. Det vart ett 50 tal motiv och detta är den bästa när jag äntligen fick fånga vågen i detta rätta ögonblick. 

Denna bild är döpt till: Vågen. Platsen heter Spikarna. Den finns tryckt på Canvas i stora och små format i både liggande och stående utförande.

Det är tur att man alltid bär runt på minst en kamera 🙂 En tidigare kollega/kompis har döpt mig till den ”vandrande kameran” 

Bilden är förstås inte i sitt fulla format och utlagd endast i webformat.

12 svar till “Min (a) headerbild (er)”

  1. Bilden ser ut som en tavla målad i olja eller akryl. Fotot är helt underbart. Den hade kanske inte tillkommit om du inte hade varit så förbaskad på jobbet och inte åkt hem. Inget ont som inte har nåt gott med sig.

  2. Fantastisk bild! Så mäktig! Och du fångad exakt det rätta ögonblicket och vågen. Att ligga här och fotografera, trots att det var kallt, måtte ha gett dig en speciell känsla.
    Förstår att du har den förevigad på en canvas.
    Spännande att få veta mer om bakgrunden till dina andra favoritbilder.

    • Tack så mycket Ditte! Jag tror det vart 50 tal bilder som vart bra, men denna vart bäst. Man kände inte att det var kallt… Resterande bilder kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *