Some image

Mina Headerbilder. (Nr 3)

Presenterar dem en efter en, nu kommer nummer tre. 

Ett roligt minne från ett av de alla norrsken jag fångat. Jag hade fått indikationer om att norrskenet skulle synas. Ställde klockan på varje hel timme. Till slut gav det napp. Stativet och kameran med tillhörande special objektivet stod klart ute i hallen, slängd ett öga på termometern som visade -15 grader. Rusade ned till havet och ut på stranden med några steg ut i havet, tur jag tog på mig höga stövlar, kallt såklart… Det värsta är mörkret att tampas med, liten del är kalla fingrar förstås. Det var ganska rått och lite dis förekom där också… Pannlampa är ett måste och fjärrkontroll så stativet med kamera får stå exakt still. Jag tippar på att jag fick en 10-12 bilder. Tiden för denna bild är klockad 22:27 med datum 2015-11-03.

Jag publicerar ju lite bilder här och där, en kväll ringde kyrkans präst här på ön, och frågade om jag inte ville ställa ut någon bild på norrsken i kyrkan en månad. Jag gav mig iväg dagen efter till Galerix. Där jag gjort förstoringar & sånt förut. Jodå dom kände igen mig, jag frågade hur stort man kan trycka just den här på canvas? Tjejerna tittade på bilden ett tag i sin monitor, förstorade upp den, sa till slut: 180 cm är inget problem, tom stjärnorna kommer att synas. Jag slog till såklart. Nu var det bara till att snickra ett stativ också då… och glad i hågen for jag till kyrkans vaktmästare, där vi riggade upp den i kyrkan. Jag gjorde lite säkerhets snören bakpå… visste ju att den skulle den stå över julen, så säkerligen många barn skulle vara där. Stativet vart rejält, hade skruvdragaren med mig, jag monterade ihop det som en byggsats (det skulle ju rymmas i bilen också)

Månaden går, prällen ringer upp igen och frågar: Kan den få stå en månad till? Gissa om jag blev glad 😊

Vart den är nu? Den pryder en vägg på ett kontor uti Svedala.

(bilden är naturligtvis inte i sin rätta storlek) men stjärnorna syns ändå.

Hur den såg ut i den stora kyrkan på ön. Vaktmästaren gillade den och den hade gett bra publicitet, han tände även lite ljus för min skull så det skulle bli lite mer stämningsfullt när jag ville fota av den, tyvärr hade jag inte möjlighet att gå på julottan. Jag var på annan ort. 

 

10 svar till “Mina Headerbilder. (Nr 3)”

 1. Prästen i Alnös kyrka var väl absolut före sin tid kan man säga. Vilken ära att få vara först med nåt nytt alltså att få ställa ut denna fantastiska bild i en kyrka, samt att sedan sälja canvasen till något kontor i Svedala. Tack vare uppvisningen i kyrkan antar jag. Fotot är absolut enastående!

  Har ju sagt det till dig förut – du borde sälja dina bilder till bildbyråer/tidningar. Publiciteten på bloggen är väl okej, och man får respons, men dina fina bilder förtjänar lite mera än så. Tycker jag då;-)

  • Det var en fin ära att få ställa in den i kyrkan. Prästen gillade norrsken också. Men jag vill minnas att den vart tingad innan jag ställde ut den faktiskt. Jag ville bara ha den i kyrkan först. Jag har tryckt den i mindre format också. Men jag ordnar allt för kunden. Jag publicerar ju på ansiktsboken också där jag fick ett brev från en Stockholmare som skrev: Tryck på Canvas, skicka faktura. Den personligen gillade jag inte… men när jag väl fick hem den så var den ju riktigt läcker och vart riktigt modern. Från en liten scen där jag stått i ett frostigt dike och fångat motsol )

 2. Vilket magiskt foto du tagit och vilket jobb du lägger ner. Du är en bra fotograf och vilken vacker tavla det blev. Så fin den ser ut där den står i kyrkan. Härligt med en sån präst som är öppen för lite nytt.

  Du frågade om klippet och det har jag inte i bloggen utan jag skriver då Klicka här och då kommer man till klippet på Youtube. Jag skickar en länk till dig istället

  Jag klipper i Adobe premiere element 14

  Det står att du skall klicka här så ser du filmen men jag sätter in en länk istället här

  https://www.youtube.com/watch?v=CT3sjBlixgE

  Marie Bergman är bra

  Ha en fin helg
  Hälsning från Malin

  • Tack Malin! Man letar hela tiden den optimala bilden liksom såna här stunder. Prästen är fin, vi hade en lång pratstund, tyvärr har han bytt församling nu.

 3. Magiskt foto och i så vacker miljö. Förstår att du är glad över den fina utmärkelsen. Minns med saknad det sprakande norrskenet när jag bodde i Norrland.
  Önskar dig en fin advent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *