Some image

Norrsken i måndagsnatten.

Gårdagens norrsken visas upp.

 

Aurora dansar på.

 

 

 

 

Rätt onödigt att sova.

Har aldrig sett det tillsammans med månen.

 

 

18 svar till “Norrsken i måndagsnatten.”

 1. Vilket skådespel!

  Jag missade det vackra igår. Men jag hörde en forskare berätta att vi kommer att ha goda chanser ett par år till. Solfläcksmaximitider.

 2. Vi kunde ju se det även här, fast jag orkade inte gå ur soffan, men de sade att det var fint iallafall. 😉

  Fina bilder Åke, tackar för detta.

  • Tack Micke! Det är en enorm upplevelse att få beskåda det. Men är man trött så är man.

 3. Hej Åke!!
  Vilken tur att du tittade in hos mig idag så att jag hittade DIN fina blogg!
  Vilka BILDER du tagit av norrskenet. Jag har aldrig haft lyckan att få se ett norrsken. Hoppas att jag någon gång får se det. Hörde ju att det varit starkt norrsken i min gamla hemstad, Stockholm, också.
  Återigen, vilka vackra bilder!!!
  Hälsar Annika

 4. Fantastiskt vackra bilder! Har ännu inte sett norrsken på riktigt, men hoppas hinna med det. Så jag är väldigt tacksam för att du delar med dig-
  Vet att flera såg i Stockholm, dock inte vi.

  • Tack så mycket Ditte! Ibland varar det i några sekunder upp till timmar, det kan komma och gå också. Man får vara beredd och vara snabbt på plats, nu kliver jag bara ut på ron så ser jag det, och det bör vara så lite ljus på, helst kolsvart för bästa upplevelsen.

  • Tack BP! Är det riktigt kallt kan man höra det knastra också. Det är svårt att sova när det pågår. Jag kan sätta klockan på ringning varje timme för att inte missa när det kommer indikationer på norrskenet. Nu har jag en APP som indikerar att om det är klart kan det framträda om en timme tex. Och sedan kan det stä: Nu kan du se norrskenet om det är stjärnklart.

 5. WOW!
  Fantastiska bilder att njuta av. Jag har aldrig sett norrsken, men hoppas. Lite svårt dock när man är på andra sidan jordklotet. Man kan inte få allt!

 6. Jag missade det för måndagen var den dagen då bilen gick sönder och man fick ta bärgare till sollefteå. Fick skuts hem av brorsan som visade sig hade covid så nu ligger jag smittad och mår skit. Det är minsann inte lätt att leva alla dagar. Tisdagen tillbringade jag mest hela dagen med att ringa till försäkringsbolaget som det tog hela dagen att komma fram till.

 7. Tyvärr så missade jag norrskenet men kommunen hade både filmat och fotat så jag fick ju se det i alla fall även om det inte är samma sak. Jag får helt enkelt uppdatera mig när det är norrsken på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *