Some image

Nu fattas bara den svarta fågeln…

Vi har en tid sett hur en trädstam förändras… har även spelat in dess läte på telefonen… men inte fått se den än. Men skogen är ju stor.

Precis då jag trycker på uppdatera flyger Spillkråka honan in, och jag får föreviga den därifrån jag sitter.
Fågeln är rätt stor, vingspannet kan vara 67-73 cm.

10 svar till “Nu fattas bara den svarta fågeln…”

    • Vad trevligt! Kommer hem nu så berättar dottern att hon sett hanen också och fotat litegrann… Hoppas dom ska bygga bo i närheten.

    • Ja vist var det 🙂 Dom är läckra. Min dotter satt nästan hela dagen och bara spanade och vipps så dyker både hanen och honan upp. Hon fick en jättefin bild på dem båda, visar den imorgon.

  1. Spillkråka – visste jag inte ens att den fanns. Sedan kan jag ju undra ur du visste att det var en hona… Du kan din natur Åkte:-) Perfekt bild förresten:-)

    • Det står massor av fågelböcker strax intill mig 🙂 Spillkråkan hackar i träden precis som hackspettarna gör. Bygger bon i trädens stammar och trivs bra i blandskog, precis som jag har runt knuten. Jag har ca 12 meter till detta träd. Nu ska du få höra: Min dotter satt i stort sett resten av dagen och spanade in bland träden och vips dyker båda honan och hanen upp. Man blir nog så här av pandemin sa hon 😉 Jag hade lagt fram min kamera med långobjektivet och visat henne hur man fotar manuellt. Riktigt fina bilder fångade hon, dom kommer imorgon 🙂 Hon fick även en en gråspett som var i samma träd.

  2. Spännande! Håller tummarna för häckning i din närhet! Läste i din kommentar till BP att det kommer fler bilder – och då även på en gråspett … häftigt!

    • Ja det är spännande, dottern satt bra länge på söndag och hon har fått fina bilder. Det kommer. Gråspetten vart lite svår i skuggan bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *