Some image

Öl provning i den vackra julikvällen.

Den snälla dottern kom hem med tre nya sorter och jag hade tre nya hemma på lur.

Så tillsammans blev det 6 stycken, på bordet stod Bira Moretti (89064) Frau Gruber(1023) Finn (14028) Glown Shoes (två sorter 11699 & 92577) och Alnöns egen Alnöl Calacao (35784).

Spänningen steg då dotra slog upp den första ölen.

Den var verkligen god 🙂

Vid Frau Gruber började det spåra ur… det filtrerade grumliga gav sig tillkänna.

Galactico Sour var jag tvungen att lägga lite ost före i gommen.

Dom här två vart mina vinnare 🙂 Min kusin Eric hörde av sig och förtydligade att han blev förtjust i Birra Moretti när han jobbade i Italien. Denna sort är beställningsvara här uppe på mina breddgrader.   

Tur jag hade köpt två av denna väl smakande och fina välsmakande dryck som fick förgylla min kväll. Osten är icke att förglömma heller och kexen till neutraliserade galant. 

Jag önskar alla mina läsare en trevlig helg 🙂

16 svar till “Öl provning i den vackra julikvällen.”

 1. Vilken himla rolig idé med ölprovning i det fina sommarvädret:-)
  Birra Moretti har jag druckit och instämmer helt med dig. Grumliga öl – ja, då tänker jag alltid att det är nåt fel på ölen, vilket det ju inte är. Minns när vi drack grumligt öl i Lettland och vi klagade. Fick förklarat för oss att just den ölen var en ”delikatess” och den ska vara grumlig…

  • Jo det är roligt med nya sorter. Grumligt öl förknippar en annan med misslyckat, men nya gränden ska det visst vara så… men tur man inte är trendig 😉

 2. Öl kan vara riktigt gott men den kan också vara vidrig, tur jag håller mig till de goda då 😉
  Ölprovning är ju kul att ha i goda vänners sällskap, i detta fallet din dotter.

  Perfekt ju och jag tackar för tipsen, är ju ingen ölmänniska men jag jobbar på det 😉

  Ha en fin lördag Åke.

  • Tack Micke! Det är kul att testa lite nya sorter, den blir sådan fin stämning liksom. Smaken är ju inte alltid lika.

 3. Haha vilka roliga burkar som innehåller öl. Jag hade definitivt trott att det var läskburkar! Inga äpplen i trots att det var ett äppelträd på omslaget? Vilken trevlig sysselsättning, o så bra att bryta av smakerna med lite annat gott. Men ni gjorde väl inte som på vinprovning att ni spottade ut de goda dryckerna?
  Skål!

 4. Ja omslagen kan man förvirra sig på ibland… det gäller att läsa på där på hyllan. Jag gillar att titta på nyheter hyllan eller så frågar man. Jo bryta av har man lärt sig… nu fick jag bryta av för mina smaklökar gillade inte allt. Du får man spotta ut har man gått på fel provning 😉

 5. Jag skulle också vilja ha en dotter som kommer hem med spännande ölsorter, men det är nog lite sent för det för min del, får nöja mig med en son som springer ner till närbutiken och inhandlar Fanta till sig själv.

  • Nu jobbar hon med detta dagligen, så hon har lite koll på vad som dyker upp. Nu gillar vi inte riktigt samma lika, gäller också för modern. Men det är kul och festligt att bara prova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *