Some image

Onsdagen den 7 mars 2006 blev det av.

Bilade till Solna tillsammans med en kamrat, jag bokade vid jul och satt på platts 52 rad 7 och fick äntligen se min barndomsidol 🙂 En oförglömlig resa.
Bildbevis finns givetvis, men eftersom jag fortfarande inte kan lägga upp bilder så länkar jag till min första hemsida, så klickar ni in på bildgalleri finns Jerry Lee Lewis längst ned till höger, klicka in på min sida Krösus1X2Manny

9 svar till “Onsdagen den 7 mars 2006 blev det av.”

 1. Jag gillade också Jerry Lee. Så 1978 (?) kom Jerry till Göteborg och jag tänkte att nu måste jag se honom live efter år av lyssnande på LP, han var väl inte så het under 70-talet vill jag minnas. Men jag åkte och köpte biljett och släppte av flickvännen(frugan) hos en kompis parkerade bilen utanför Scandinavium. Väl inne slås jag av hur lite folk det var det var, flest fanns ute på golvet och uppe på läktarna var det tomt. Vid utsatt tid stod pianot ensamt på scenen… ingen Jerry. Han var tydligen försenad, så jag gick upp på läktaren och satte mig lite skönare och väntade. Efter nära en timmes väntande var vi nog alla ganska irriterade. Till slut släntrar Jerry och bandet in på scenen och han sätter sig vid pianot. En troligtvis aspackad Jerry försöker få liv i sina hits, det låter för jävligt. Efter 4-5 låtar tröttnar jag, förbannad och en illusion och en idol mindre lämnar jag Scandinavium allt medan Jerry försöker samla ihop sig på scenen. Det tog många år innan jag lyssnade på Jerry han var en skithög tyckte jag, numera är det glömt och jag lyssnar gärna på Jerry Lee igen.

 2. Det var något liknade i Solnahallen, men förbandet höll ångan uppe. Vi hade det på lur, men jag fick se honom live i alla fall:) Jag ska inte skylla allt på hans motgångar (yngste och äldste sonen miste han i olyckor)

  Lite saxat från Wikipedia:
  Under en inspelningssession 4 december 1956 med Carl Perkins, några veckor innan Lewis fick eget skivkontrakt med Sun Records råkade det slumpa sig så att Elvis Presley, som vid den här tidpunkten lämnat Sun Records och skrivit kontrakt med RCA, hade vägarna förbi studion. Tillsammans med Johnny Cash som redan var på plats satte de fyra igång att jamma, mestadels religiösa sånger. Händelsen blev känd efter att Memphis Press-Scimitar som vid tillfället hade en fotograf på plats i Sun-studion skrev en artikel om det hela dagen efter med rubriken ”The Million Dollar Quartet”. Inspelningen som blev förevigad tack vare att Sam Phillips ljudtekniker Jack Clement lämnat bandspelaren på blev bortglömd och upptäcktes inte förrän på 70-talet. Inspelningarna såg officiellt dagens ljus på fonogram, 1981 i Europa och 1990 i USA.

 3. Vi såg Jerry Lee Lewis i Falun. Maken har sett honom totalt 3 gånger i Sverige. Hoppas att du har hittat när några av de stora hyllade J.L.L. i höstas då han fyllde 80 år. Finns att söka i youtube som vanligt/kram

 4. varför kan du inte lägga upp bilder?

  Svar: Vet inte, har varit länge nu, hoppas få svar ikväll 🙂
  Har rensat, uppdaterat till alla udateringar + kom en ny inatt. Binero påstår inte ha något fel, väntar besked nu från WordPress. Har fått en massa tips men inget har hjälpt.

 5. Visst är det härligt när man kan förverkliga någon av sina drömmar och ännu härligare om man inte blir besviken utan att det visar sig vara lika härligt som man drömt

 6. Vilket strul! Minns senaste gången jag hade nå’t liknande. Men tydligen kan du ladda upp klipp. Konstigt!

  Svar: Ja länka från Youtube inget problem, likaså från min gamla hemsida och skriva är inget problem. Men däremot går det trögt när man är inne och ska redigera typ, som sirap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *