Some image

Ordlös Lördag Alnön

Tävling och priser från SoftOrbits.

Fler bidrag hittar du här:

13 svar till “Ordlös Lördag Alnön”

  1. Träd i mina trakter förknippar man med sågverk. Redan på 1800 talet stod Elias Sehlstedt och blickade över Alnön och sa: Och såg vid såg jag såg, hvarthelst jag såg” (1852). Anledningen till detta var att Sundsvall och området runt omkring var ett av världens sågverkstätaste områden under 1800-talet. Bara på Alnön har det totalt funnits 19 sågar. Som mest var det 16 sågar igång samtidigt. Idag finns endast några byggnader och ett par skorstenar kvar som vittnar om den stora sågverksepoken på ön. Mina förfäder har arbetet på flertalet sågverk i trakten.

  2. Hi..hi.. är du här också 😉 Intressant historia om sågverken i dina trakter. Perfekt passande bild också till din text. Provade att förstora den för det brukar alltid fungera hos dig men inte nu. Nåja, bilden är ju ändå ganska stor så man kan se detaljer. Ha en skön eftermiddag Åke. Själv måste jag ut och jaga skyltar 😉 Pust… nä men det ska bara bli kul. Solen skiner och himlen är blå. Hoppas det är detsamma hos dig om än inte riktigt lika varmt 🙂
    P.s Tack för email. Blev jätteglad. Svarar när jag har hittat mina skyltar 😉 Bye bye!!

  3. Härligt med lite historia till bilden, hårt arbete men det var nog i alla fall bättre med det småskaliga.
    Vilken jättesöt header en helt ljuvlig bild 😉
    Ha en skön lördagkväll

  4. Fin bild Åke, verkligen representativ för Sundsvall o ”Träpatronerna”. Jobbade lite med Stornäset ute på Alnön för ca 10 – 15 år sedan som handledare. Samt Rattfällan, fängelset. Fin stad, upplevde den ordentligt i världens värsta snöstorm. Herre min tid kom inte hem på 2 dagar. Det är vackert på Alnön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *