Some image

Orsakullans bloggutmaning 30 dagar I september. 15. Ett radioprogram.

När man var ung lyssnade man på många radioprogram som: Upp till 13 med Ulf Elwing, för att inte glömma Rakt Över Disk med Kaj Kindvall, Ring så spelar vi (Hasse Tellemar) låg man också på lördagsmorgonen med radion på. Men det som etsade sig in mest hos mig var: Veckans Svenska LP skiva. 

Denna skiva med John Holm ”Lagt Kort Ligger” som kom för 48 år sedan och likaså med Monika Törnells ”Ingica” låg jag där på pojkrummet och lyssnade på radion i den sena kvällen. Dagarna därpå letade jag upp dessa på ortens skivaffär. Naturligtvis finns bägge kvar i min samling.

En fin pratstund med min idol John Holm från Söråkers Folketshus efter konserten 2017 (senast jag lyssnade/såg honom) För 43 år sedan köpte jag min första platta med dig berättade jag för honom, hans leende vart riktigt brett. 

Orsakullans Utmaning fortsättning in i september.

Ett svar till “Orsakullans bloggutmaning 30 dagar I september. 15. Ett radioprogram.”

  1. Vilken fin bild på dig och din idol:-) Ulf Elfving har jag alltid älskat, speciellt hans radioprogram ”Upp till 13”. Han var verkligen en profil med en otroligt bra röst. Rakt Över Disk med Kaj Kindvall ringer också en klocka. Undrar vilka profiler radion har nuförtiden? Ingen aning. Har inte lyssnat på radio i minst tio år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *