Some image

Orsakullans utmaning 16 augusti. Och så satt den bara där…

 

Nu kom dagen när allt gick fel året 2008, dagen som dessutom bara kommer vart fjärde år. Det strulade i mitt arbete för mig… allt gick tungt vill jag lova, utförde alla uppgifterna såklart utan mat dessutom, efter det gick jag in till min chef och sa exakt: Jag dra åt helvetet. Hade en finsk arbetskamrat som svor just så då han blev upprörd. Pära min chef hade förstått att det var tungt för mig… så han svarade snabbt: Jag dra du.

Satte mig i bilen och styrde hem över. Jag bor ju på en ö ute i havsbandet (Alnön) såg mot söder att solen höll på att gå ned… rattade över ön som det finns ytterligare en liten bro till som förbinder nästa lilla ö (Skorven) Väl framme där efter en promenad på några km för mig kom jag fram till klipporna med denna vackra utsikt mot söder. Solen hade just gå ned. Jag bokstavligen lade mig ned på magen och började fånga vågorna som slog in. Att det var kallt? Det märker man inte när man hittar sådant motiv. Just på denna dag och precis när solen värmer upp några moln. Tiden då bilden är fångad är klockad till 15:42. Datumet är 2008-02-29. Det vart ett 50 tal motiv men till slut så satt den bara där.

Denna bild döpte jag till: Vågen. Platsen heter Spikarna. Den finns tryckt på Canvas i stora och små format i både liggande och stående utförande.

Det är tur att man alltid bär runt på minst en kamera 🙂 En tidigare fin vän, kollega & kompis har döpt mig till den ”vandrande kameran”

Bilden är förstås inte i sitt fulla format och utlagd endast i webformat. Som ni kanske märkt rullar mina headerbilder på 13 st, denna är en av dem.

 

Ingår i Orsakullans Bloggutmaning Augusti

8 svar till “Orsakullans utmaning 16 augusti. Och så satt den bara där…”

 1. Den vandrande kamera-mannen ska ha all heder för att han lade sig ner på bryggan för att fånga just den bilden som är makalöst fin! Skottdag också. Ibland händer det att det bara sitter där det ska sitta.
  Nu ska jag beundra ditt foto igen! Tack!

 2. Mycket mycket vacker bild! Klart att man ska ligga på magen om det krävs. Värma sig får man göra sedan, när man är ute efter bilden med stort B. Lyckat!!!

  • Tack Bloggbroder! Denna plats är till höger om lotstornet, där vi satt vid bordet och åt medhavd matsäck när du och frun var här, den där lilla träbron vi gick över in bland fiskebodarna 🙂

 3. Bilden är bara en av alla dina fantastiska bilder. Så du drog till helvetet som inte alls var ett helvete;-)
  Förstår att du valde just detta foto för att göra en canvas av.

  • Tack för de varma orden BP! Härmade bara min hetlevrade arbetskamrat Markku… (jag var riktigt trött och grinig) En av mina tio i topp bilder ingår den i, det tog några år innan jag ville publicerade den. Den gick ut som många gåvor de första åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *