Some image

Orsakullans utmaning 21. Hur vågade du?

Ja hur vågar man? Svar: Det gäller att bara tro på sig själv och veta vad man gör.

(det har hänt en hel del utmaningar för Åke genom livet)

Som här när jag hade köpte lillebrorsans mycket snabba och straka hoj. Orden som satt klistrad i mig hela tiden var: Tänk på att det är ett vilddjur i den sa brodern när han överlämnade startnyckeln. Jag klädde mig i max skydd från topp till tå. Andra året bytte jag till värre däck bara 😉

Vattenskidor vart en tidig våghals ad utmaning, som här startade vi tre kompisar från hemmahamnens brygga, jag hade den kortaste linan och vid första försöket hoppade jag ut för tidigt och slog en saltomortal när rycket kom från min mycket starka båt, då fick både Kurtan och Dicken vända om. Andra försöket skarvade jag på min lina. Och vipps så var vi ute på böljan den blå alla tre:) Fotograf är min Kusin Markus.

 

 

 

 

 

Jag har återupptagit det på äldre dagar, ränderna går väl aldrig ur en tiger…

 

 

 

 

 

Här kom jag plötsligt på hur får jag upp skidorna andra sidan vattnet på isen!!!! Jag såg min själv på sjukhuset inlindad i gipps över huvudet och ätandes min favvo choklad 🙂 Men det var ju lugnt, båda skidorna ligger ju i luften.

Denna snöskoter väger ca 225 kg + mig med skydd och utrustning säg 100 till då, denna lag går bara om man har tillräckligt med power under huven. Medge att bilden talade: Jag vågade.

Och sedan har vi Gry då, det var mellan inspelningarna på Gladiatorerna, jag var ute på krogen och där satt hon bara. Klart jag vågade mig fram till henne och fick en mycket fin pratstund. Det slutade med att hon sa: Visst har du en mobil? Ta fram den ska jag knäppa en selfie av oss svarade hon 🙂 (vad vi diskuterade kommer jag aldrig att berätta)

 

Detta ingår i Orsakullans Bloggutmaning Augusti

6 svar till “Orsakullans utmaning 21. Hur vågade du?”

 1. Du har verkligen utmanat dig själv. Häftig bild på dig och motorcykeln och även när du åker vattenskidor. Jag förstår att du blev rädd där på vattenscootern. Vilken härlig upplevelse då du träffade Gry som verkar vara en toppentjej. Fin bild på er båda

  Jag har själv åkt med en killkompis motorcykel på en crossbana när jag var 15 år 😉 jag var livrädd. Jag hade aldrig vågat åka vattenskidor men kanske vattenscooter

  Ha en skön början på veckan

  Hälsning från Malin

 2. Att våga är hälften vunnet som ett ordspråk säger och du har ju vågat och vunnit helt ut.
  Snöscooterbilderna är verkligen häftiga, bra tagna. Där gäller det att hålla gasen…wow!

 3. Att du är en modig man har man ju förstått, men nu har du även dokumenterat det hela!
  Roligt att berätta om alla äventyr för sina barn å barnbarn också….

 4. WOW!
  Du är verkligen modig! Att bli återfallsknutte var ju mycket ”inne” på 1980- och 1990-talet. Min man är uppväckt med hoj och har alltid haft en MC. Hans ställ är mycket likt ditt.
  Vattenskidor försökte jag mig på, men jag kom aldrig upp om man säger så;-)
  Att våga åka skoter över öppet hav – det är verkligen modigt…
  Att gå fram till Gry hade jag också vågat göra, om jag hade känt igen henne vill säga. Är dålig på att känna igen kändisar, men fotbollsspelare är jag bra på;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *