Some image

Orsakullans utmaning 8. Internationella kattdagen, berätta om minst en katt…

Till Orsakullans Bloggutmaning Augusti Nr 8.

Min lille Tuss var här 8 månader, hon skulle acklimatiseras en dag hos min kompis, innan vi skulle åka bort en vecka ville Berra det. Det hela började bra när hon skulle få träffa katten Felix. Vi hade ju hämtade henne från en bondgård med hästar, kor, flera hundar och katter 6 månader tidigare.

Hon kröp närmare och närmare för att kolla in Felix…

Men strax efter denna bild går Felix fram och klappar till över nosen med vänster tass, därefter vart min hund aldrig mer kompatibel med katter. Det skulle jagas så fort det kom in en katt på gården. Ordet katt fick vi inte ens nämna…

8 svar till “Orsakullans utmaning 8. Internationella kattdagen, berätta om minst en katt…”

  • Katter är fina djur, men lever ett eget liv. Syrran och jag fick varsin kattunge typ 1966-67, de var från samma kull. De vart riktigt busiga, tex när de möttes på en vägg farsan hade vävat i vårat balkongrum vi sa fick våra föräldrar nog. Det hela slutade med att jag blev mutat med en tia för att min katt skulle få flytta ut ur huset.

 1. Hade ju en grannkatt inne hos oss för att vi skulle kunna passa den när de kulle åka bort, vi provade, i fem minuter, sen låg det tussar över hela lägenheten.
  Ibland fungerar det och ibland inte, thats life. 🙂
  Fin katt och hund där trots allt.

  Ha det fint Åke.

 2. Äntligen ett ”förhållande” mellan hund och katt så som jag är van vid. Ordspråket ”De är som hund och katt” är ju inpräntat i skallen, men på senare tid har jag läst på olika bloggar att hundar och katter är de bästa vänner. Men din söta Tuss höll då inte med, stackarn…

  • Det hela hade nog gått bra om Felix inte visat vem som bestämde. Kanske hade varit bättre på en neutral plats också. Hunden var där den helgen vi åkte bort i alla fall. Jag minns inget negativt.

 3. De hundar och katter som jag har haft i min närhet har alltid varit bästa vänner. På senare tid har jag ändå förstått att så inte alltid är fallet. Vissa hundar har för mycket jaktinstinkt och då lever katterna farligt.

  • Får dom växa upp i lag funkar det säkert. Djur är ju också individer. Jag har en kompis som hade en av ngn ras av Sibirisk, den satt kopplad när den inte var övervakad men mycket mycket lydig, den reagerade inte ens då jag kom och hälsade på, den kände förmodligen mina steg redan då jag gick in i hallen. Men det fanns en katt i området där han bodde, den gick närmare och närmare för var dag, den viste förmodligen att den var kopplad på gården. Så en tråkig dag genade katten riktigt nära, bara det att den dagen satt inte hunden fast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *