Some image

Orsakullans utmaning september. 19. En släkthistoria…

Tills jag var 6 år bodde jag med min farmor och farfar i ett stort 2 familjs hus mitt i Timrå, i stort sett 50 meter från E4:an, ni som passerat genom Timrå har sett att det står 6st höghus där nu. Det finns ett stort hus i närheten där det står: Timrå Mitt i Norden. Denna då fina idyll fick vi lämna en kall och mycket snörik 23 decembers kväll 1966. Far och mor hade byggt ett nytt hus utanför city, jag glömmer aldrig den sena kvällen före julafton, sista resan dit tog vi oss inte ända fram på grund av den stora snötäcket som lagt sig över platsen Edsgården. På julaftonen skottade farsan och jag fram bilen. 

På den gamla gården fanns också ett stort gårdshus i vinkel, där bodde farmors syster med man, automatiskt så kallade vi syskonbarn dem för moster Karin och morbror Ture.  

Denna Ture höll mycket på med sin bandspelare om nätterna… han spelade in ljud från etern, Jag minns en gång han spelade upp några röster för mig,  jag vet att jag hörde: Ture hör… men uppfattade inget mer. Fanns det en högre makt… 

Det här var inget jag lade så mycket minne, men så en dag det dök upp i en tidning på orten med rubriken för 50 å sedan. (Sundsvalls Tidning) Nu vill det sig inte bättre att en dag besökte jag min kusin av en anledning, han är en mixterkuse utav dess like, han lagar allt inom elektronikvärlden. Det var ungefär vid samma tidpunkt som tidningen hade släppt ”Så skrev vi för 50 års sedan” reportaget. och vad står inte där??? Tures gamla rullbadspelare som Tures barnbarn lämnat till min kusin vitamin Markus på service. Huruvida alla band finns kvar förtäljer inte historien. Vad jag också hört är att en stor veckotidning ska ha ett reportage från denna tiden 1969 typ.

Tidningsurklipp. 

Tures gamla Sony maskinen 50 talet år senare.

Detta inlägg ingår i Orsakullans Utmaning  september.

4 svar till “Orsakullans utmaning september. 19. En släkthistoria…”

  1. Något liknande i maskinväg hade vi när jag var liten, tror man körde med sådana i förvaret fram till 80-talet iallafall fast kanske lite mer avancerade förstås.
    Intressant det där med en ev andevärld, där måste han ju har varit före sin tid iallafall, idag finns det sådana program varje dag på tv.
    Ett intressant blogginlägg här, tackar för det.

    Ha det fint Åke.

    • Tack Micke! Morbror Ture fick aldrig in mig på den banan… lyssnade bara en gång. Men var och en får tro på det gan vill förstås. Hade jag fått veta detta idag kanske jag lyssnat mer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *