Some image

Orsakullans utmaning september. 23. Då fuskade jag…

En händelse för 49 år sedan.

Inför en skoltävling i idrott mot andra skolor inom kommunen hade min kompis tillika klasskamraten Per och undertecknad laddat rejält.  Vi hade tränat och inhandlat druvsocker vi petade i oss hela morgonen. Jag kunde ju karta och kompass så två säkra grabbar skulle ta hem denna seger i orientering helt enkelt.

Jag vill minnas att det var runt 15 stationer… vi sprang allt vi orkade.

Vi vart klar vid station 15 men såg vi saknade 8 eller 9 an… då kom två klasskamrater med klarad den vi saknade, vi lade kortet över och lånade en nål av tjejerna och mallade av. Därefter sprang vi i mål.

Vi vart tvåa totalt, jag minns dom stöddiga killarna som räknade med att sopa banan med alla, de var så förvånad att vi bara var några sekunder efter. Dom var topptränade och blev sedermera stora stjärnor i livet inom idrott.  

Vi skrattade gott och var mycket stolta över vårt andra pris. Tänk om vi hade vunnit 😊

Vi kom aldrig längre i idrottsvärlden… vi valde tjejer och mopeder som mer intressanta.  

Detta hela är väl preskriberat så här nästan 50 år sedan…

 

 Mitt bidrag till Orsakullans Utmaningar september.

 

7 svar till “Orsakullans utmaning september. 23. Då fuskade jag…”

  1. Det var ett tag sedan det där. Jag tror jag orienterade i skolan och jag var bra på att hitta eftersom jag har stor skogsvana efter att fått följa med pappa i skogen ofta men jag var och är dålig på att springa men ser att jag har en medalj i mina gömmor så jag vann kanske något pris någon gång. Nu finns det inte längre några fina skogar att spinga i, mest bara risiga kalhyggen med hålor eller ännu värre rena rama diken efter de där hemska maskinerna som förstör överallt.

    • Men så trevligt att du har en medalj i dina gömmor 🙂 Ja skogsvana måste du har när man ser alla dina fina bilder därifrån.

  2. Hahaha! En andra plats väl värd att fuska för om man säger så. Är impad att du minns att händelsen ägde rum precis 49 år sedan…

  3. Det är preskriberat =) Underbar berättelse.
    Nästan som Stina och jag. Stina läste karta och jag drev upp tempot.
    Eller som när vi på lågstadiet hade friluftsdag med femkamp, där jag som sjuåring spöade skiten ur alla klasser på lågstadiet på sträckan 60 meter. Det blev visst en nostalgikväll…..du ha en bra helg!

  4. Tack Lillasyster, då kan jag vara lugn 🙂 Kul jag kunde kocka fram något minne från dig. Nostalgikvällar är aldrig fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *