Some image

Orsakullans utmaning september 8. Något som berör mig…

Kriget som ligger i just nu där oskyldiga människor som kommer i kläm, civilbefolkning får alltid lida. Men det finns det som berör mig mer och det är barnen. Över 1000 barn är skadade. Det bygger på data från FN att 372 barn har dödast och ytterligare 635 är skadade mellan 24 februari till den 6 september. Tänk vilka djupa sår det skall bli. Hur många generationer tror ni sätter det spår i? Rädda Barnen säger också: Barn i östra och södra Ukraina har sökt skydd i byggnader som beskjutes av ja ni vet ju själv.. Nu ploppar en bild upp på ett flöde jag följer, det är Free Solo som varit andra svängen till Ukraina med ytterligare en ambulans. Se hur en flicka står på fordonet som är beslagtaget.

Han skriver bland annat. Ett av de alla starkaste intrycken som fastnat på bild såväl som på näthinnan under dem här resan, måste vara den lilla flickan som klättrat upp på ett utslaget ryskt militärfordon.

Jag själv är mycket berörd av flickan på bilden och fått tillåtelse att använda bilden.

Ska barn behöva leka med en militär utrustning?

Orsakullans utmaning fortsättning in i september.

6 svar till “Orsakullans utmaning september 8. Något som berör mig…”

  1. Ditt inlägg av idag berör ända in i själ och hjärta. Krig är så fruktansvärt för alla och envar men barnen, de som blir utsatta för vuxna människors maktbegär och grymhet kan ju inte alls förstå vad som händer. Det är så svårt att sätta ord på den här hemska verkligheten. Jag blir tårögd och känner mig hjälplös. När ska allt detta hemska ta en ände?

  2. Man kan ju bara, med tårar, fråga sig VARFÖR`?
    (här i USA skjuter vi i hjäl varandra UTAN krig)

  3. Håller helt med dig….å med tanke på det är det en skam för Sverige när ”statsministern” pratar om att vi står inför en ”krigsvinter” i Sverige…..

  4. Det är så hemskt så man orkar nästan inte tänka på det. Alltid barn och oskyldiga som blir mest utsatta när det är krig och ibland önskar jag att det vore kvinnorna som bestämde. Tror inte att det skulle bli så mycket krig då.

  5. Kolla Ruth’s kommentar. Hon har så rätt och lika meningslöst där som i Ukraina.
    Bilden med den lilla flickan berör verkligen. Kontrasten mellan den sommargula klänningen och den rostiga pansarvagnen är slående.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *