Some image

Orsakullans utmaningar i september. 13. Jag är för ung för att minnas…

Jag har läst mycket i efterhand om en boxare, min morbror berättade att han varit och sett honom i en match samma år jag föddes. Man kunde inte följa hans matcher via tv:n liksom… det var radion typ men jag var för liten. Den störste boxaren i Sverige genom tiderna nämligen Ingo.

Detta ingår i Orsakullans Bloggutmaning 30 dagar i september.

3 svar till “Orsakullans utmaningar i september. 13. Jag är för ung för att minnas…”

  1. Sommaren 1959 jobbade jag på Stora Karlsö och natten den 26 juni satt vi med en batterradio och lyssnade på matchen mellan Ingemar Johansson och Floyd Patterson. Det var verkligen stort när Ingo vann fram vi 3-tiden på morgonen och det blev inte mycket som för oss den natten…..
    /Ingrid

  2. Jag kan bara hålla med om det som Ingrid skriver, det var väldigt stort när Ingo vann. Jag minns att vi i min familj höll till i köket den natten vid transistorradion. Det var STORT! En fin stund runt köksbordet med familjen. Grannfamiljerna gjorde likadant och det hördes långa vägar när vi alla skrek av upphetsning. Härliga minnen, jag då 8 år!

  3. Vill minnas att vi hade en liten tjock-tv på den tiden. Men boxningsmatcher visades ju inte på tv. Minns inte heller om vi lyssnade på matchen. Det var mera fotboll i vår familj;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *