Some image

Övergivet – Veckans fönster

En övergiven byggnad från en fabrik i Essvik, som ligger i en tätort strax söder om Sundsvall. Fabriken byggdes år 1900 och drevs till 1985.   

Övergivet

Klicka in på fler Veckans fönster

11 svar till “Övergivet – Veckans fönster”

 1. Spännande med gamla övergivna byggnader. Jättefin bild på dina övergivna fönster. Slitet ocn nött av tidens tand. Gillar speiellt tegelfasadens rödbruna färg. Önskar dig en fin helg.

 2. Gardinerna hänger kvar! Fönstren ser slitna och nötta ut. Ingen som målat där sedan 1985?
  Vacker tegelvägg, snyggt med industribyggnader med tegelfasader. Vet du om de har de några planer för den övergivna byggnaden?

  • Hela fabriksområded är ett föremål för ett saneringsprogram som verkar ta tid. Jag vet att det tidigare bl.a. varit sulfatfabrik och kemakalie tillverkning där. Många byggnader tycker jag är vackra. Jag har tre bilder till i min fototriss denna vecka. Här i Sundsvallsområdet fanns det många fabriker en gång i tiden… Jag jobbade själv på en som heter Wifstavarf, med anor sedan 1798 och lades ned 2007. 22 år var jag där. http://sv.wikipedia.org/wiki/Wifstavarv Många, många före i min släkt har även avlönats där.

 3. Dessa gamla fabriksbyggnader är så vackra. Hoppas man hittar något sätt att bevara byggnaden på. Fin bild!

 4. Tänk att ”förfall” kan vara såååååå vackert!

  Mitt fönster finns på en gudomligt vacker plats. Huset finns efter vägen mellan Ankarede och Blåsjön. Det finns bebodda hus runtomkring och förmodligen är det någon av dem som även äger detta hus.
  Det är ca 10 mil från min gård….vägen mot Stekkenjokk, Klimpfjäll och Saxnäs. En mycket vacker väg som går över kalfjället.
  Här har du karta
  http://kartor.eniro.se/m/92wdN

 5. Vacker bild på vacker byggnad.Tegelbyggnader är vackra och ändamålsenliga.
  Om man sanerar och bygger om gamla fabriksbyggen kan det bli hur bra som helst. Norrköping är ett fint exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *